in

Otvoren 19. međunarodni sajam ekologije EKOBIS 2022

Otvoren 19. međunarodni sajam ekologije EKOBIS 2022
Slatka-Tajna.Eu
Otvoren 19. međunarodni sajam ekologije EKOBIS 2022

Finansijsku podršku održavanju sajma dali su Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Agencija za vodno područje rijeke Save, Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna komora FBiH.

Predsjednik Privredne komore USK-a Enes Ružnić istakao je značaj održavanja EKOBIS-a za USK koji je postao regionalni brend čemu u prilog govori brojka da se tokom 19 godina njegovog održavanja na sajmu pojavilo 3820 izlagača iz 18 zemalja svijeta, a sajam je posjetilo oko 270.000 posjetitelja.

Gradu Bihaću kao suorganizatoru mnogo znači sajam EKOBIS u smislu privrede i njenog razvoja. U tom kontekstu je govorio gradonačelnik Šuhret Fazlić, kazavši da aktuelno stanje u svijetu kada je u pitanju privreda, ide u korist Bosni i Hercegovini, posebno Unsko-sanskom kantonu.

“Ovaj sajam je ogromna prednost za Unsko-sanski kanton i Grad Bihać je spreman da razgovara sa svima onima koji su uključeni u donošenje odluka o tome da napravi trajne objekte za ovaj sajam, a to možemo povezati sa obrtničkim centrom u cilju da Bihać postane sajamski grad i Unsko-sanski kanton sajamski kanton. Stanje u okruženju je takvo da nam sve ide u korist, samo je do nas da mi to iskoristimo”, kazao je Fazlić.

Pozvao je predstavnike Vlade USK-a da rade i grade kanton za bolje sutra svih njegovih građana koje, kako je istakao, treba zadržati da ostanu.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva značajno pomaže organizaciju sajma EKOBIS, a ta pomoć nije izostala ni ove godine.

EKOBIS

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ministarstvo poljoprivrede će u sklopu ovogodišnjeg sajma imati prezentaciju na kojoj će predstaviti sve mogućnosti našeg kantona, a naši poljoprivrednici su značajni proizvođači hrane u BiH i možemo se ponositi s tim da smo najveći proizvođači mlijeka u Federaciji BiH. Stoga bih poručio onima koji ovih dana govore o nestašicama mlijeka, da nikakvih nestašica neće biti jer u prvih pola godine na području FBiH proizvedeno je oko 70 miliona litara mlijeka”, naglasio je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.

Dodao je kako je Bihać grad turizma, te da će uz daljnji razvoj Nacionalnog parka, turističke infrastrukture i aerodroma postati značajna svjetska destinacija na turističkoj mapi.

Sajam se održava od 8. do 11. septembra na Gradskoj otoci u Bihaću, a ulaznica košta simboličnih 2 konvertibilne marke. Ove godine će na EKOBIS-u biti prisutno oko 200 izlagača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, Bugarske i još nekoliko evropskih zemalja.

U okviru ovogodišnjeg EKOBIS-a bit će održani i 2. međunarodni sajam turizma – EKOTOUR, te 2. međunarodni sajam obrta.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VJERUJE U GATKE I BAPSKE PRIČE! Vesna Zmijanac otkrila šta nosi na crvenom končiću

VJERUJE U GATKE I BAPSKE PRIČE! Vesna Zmijanac otkrila šta nosi na crvenom končiću

Džejla i Lejla zablistale na sestrinom vjenčanju: Obukle identične haljine

Džejla i Lejla zablistale na sestrinom vjenčanju: Obukle identične haljine