in

Muškarac preživio napad medvjeda

Muškarac preživio napad medvjeda
Slatka-Tajna.Eu

MIČIGEN – Čovjek iz Mičigena, 6. septembra, zamalo je nastradao dok je bio u lovu na losa na Aljasci, nakon što je sa grupom lovaca nesvjesno naletio na mečku i njenu mladunčad.

Nikolas Kuperus (33), bio je u lovu na sjeveru Aljaske, otprilike 480 kilometara sjeverno od Ancorejdža, kada su on i njegova grupa slučajno naišli na put majke i njena tri mladunca.

U intervjuu za “Memphis Live”, čovjekov ujak opisao je kako je interakcija vrlo brzo eskalirala, s mečkom koja je prešla u napad i nasrnula na 33-godišnjeg lovca.

“Ona je krenula prema njemu i on je ispružio ruku”, rekao je čovjekov ujak, Mark Kuperus.

Čovjek se zatim pokušao zaštititi od mečke koja se branila, ispruživši ruke kao barijeru protiv njenih zuba, ostavljajući ono što su medicinari na Aljasci opisali kao “ozbiljne ubodne rane” na oba njegova ispružena uda.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ono što je u konačnici zaustavilo napad i vjerovatno spasilo život Kuperusu bio je sprej protiv medvjeda koji je nosio, a koji je nekako uspio izvući uprkos tome što je medvjed bio uz njega.

Nakon što su postavili nesmrtonosno sredstvo odvraćanja, dvojica njegovih kolega lovaca uspjela su dodatno otjerati medvjeda u šumu nakon što su ispalili hice upozorenja iz svojih pištolja.

(Independent)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Utakmica protiv Italije će biti zahtevna

Utakmica protiv Italije će biti zahtevna

SVE POSTAJE BESMISLENO KAD MI KAŽEŠ TATA: Macin sin Lav slavio punoljetstvo

SVE POSTAJE BESMISLENO KAD MI KAŽEŠ TATA: Macin sin Lav slavio punoljetstvo