in

U Srbiji u nevjerici zbog detalja prije meča Inter – Bayern

Slatka-Tajna.Eu

Inter je bio domaćin Bayernu. Italijanski prvak se nije lijepo proveo pošto su gosti stigli do trijumfa bez većih problema.

Bavarci su jednostavno superiorniji tim u ovom trenutku što su pokazali i na terenu. Konačan rezultat bio je 0:2. U prvom dijelu pogodio je Sane, a u nastavku svoju mrežu zatresao D’Ambrosio.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

U Srbiji su se našli u nevjerici zbog gesta koji se desio tokom intoniranja himne Lige prvaka i tamošnji mediji uveliko bruje o velikom skandalu.

Naime, jedna od dječaka koji su stajali pored igrača je rukama gestikulirao “Dvoglavog orla”, što inače predstavlja simbol Velike Albanije.

Šta se desilo pogledajte ovdje.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Dječak je nasmijano rukama gestikulirao dvoglavog orla što je režiser ovog meča sasvim slučajno snimio u krupnom planu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


UEFA strogo zabranjuje slanje bilo kakvih političkih poruka tokom svojih mečeva, a veseli dječak očigledno nije bio svjestan toga ili je jednostavno na nečiji nagovor želio iskazati svoj nacionalni identitet.

I dok u Albaniji na dvoglavog orla gledaju kao simbol sa albanske nacije, u Srbiji na sve gledaju kao provokaciju vezanu za stvaranje tzv. Velike Albanije. 

Osobe porijeklom ili rodom sa Kosova i Albanije vrlo često u javnim nastupima pokazuje ove simbole, bilo da se radi o sportistima, muzičarima i obično u Srbiji budu burne reakcije na svaki takav ili sličan gest. 

Tako je bilo i nakon detalja sa susreta Inter – Bayern pa se srbijanski mediji pitaju da li će UEFA konačno učiniti nešto da se prestane sa provociranjem srbijanskog naroda na utakmicama.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Branka Katić o seriji – U klinču: Izvinjavam se Koji, koji mi glumi supruga, dosta duhovito! – Film – Region – Vesti – Svet Plus

Posebno o BiH: ”More” potpisa Turske i Srbije / Bljesak.info