in

Za Sarajevo potpisuje reprezentativac koji je igrao na svjetskom prvenstvu u Brazilu

Slatka-Tajna.Eu

Većina bh. prvoligaša raspolaže budžetima od nekoliko stotina hiljada KM. Klupske budžete pune Gradske uprave i gradonačelnik iz planiranih stavki za pomoć sportskim kolektivima.

Čak i neke mjesne više izdvajaju za svoje klubove nego što je slučaj u Goraždu.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, Gradska Uprava i premijerka BPK Aida Obuća oglušili su se na molbe i vapaje ljudi koji vode klub. Unatoč brojnim obećanjima, dopisima, ni vlada BPK, ni gradonačelnik Imamović nisu ispoštovali data obećanja.

Zbog novonastale situacije i nemogućnosti da klub završi ovu polusezonu, a nakon otkazivanja glavnog sponzora, upitan je nastavak u Prvoj ligi Federacije.

Kompletan Upravni odbor FK Goražde podnio je ostavke. U takvoj situaciji jedini izlaz je da gradonačelnik Ernest Imamović i premijerka Adia Obuća finansijski pomognu renomiranog prvoligaša. Do sada je Grad “pomogao” s, vjerovali ili ne,7000 KM, a vlada BPK dala je nešto manje od 40.000 KM. Što može pokriti tek troškove putovanja.

Da bi FK Goražde nastavilo takmičenje u Prvoj ligi Federacije, klubu je potrebno oko 100.000 KM. Što je sitnica u odnosu na iznose koje dobivaju Bratstvo G., GOŠK, Lukavac, Banovići, Travnik i drugi prvoligaši.

Klub se zvaničnim dopisom obratio Gradonačelniku i Gradskoj upravi, da do 12.septembra finansijski pomognu, kako bi Goražde završilo polusezonu.

Ukoliko se ogluše čelnci grada i kantona, FK Goražde će istupiti iz Prve lige.

Sramotan, neobjašnjiv i ničim opravdan maćehinski odnos grada i kantona. Pogotovo prema klubu koji nosi ime grada. FK Goražde bi od svake kladionice dobilo deset puta veća sredstva. Kao što ih imaju pojedini premijerligaši i prvoligaši, ali klub ponosno nosi ime grada.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Da se pojedinci iz vlasti maćehinski odnose prema najpoznatijem sportskom kolektivu u gradu i kantonu, potvrđuje primjer podrške i konkretne finansijske pomoći jednom “porodičnom” klubu u Goraždu.

Političarima su puna usta brige za sport i mlade. Nažalost, u Goraždu su čelnici grada i kantona u praksi pokazali da ih uopšte nije briga za sport, odnosno fudbal.

FK Goražde klub je sa svijetlom tradicijom. Klub koji je davao jugoslovenske i bh.reprezentativce.

Da li će ljubitelji fudbala gledati Goražde u Prvoj ligi, znat će se uskoro. Vremena je sve manje. Niko od političara i stranaka neć se moći oprati, jer svi imaju priliku riješiti tešku finansijku situaciju. Stotinjak hiljada KM neke stranke potroše na “reprezentaciju”. Ma šta to značilo. Gradonačelnik Goražda, Gradska uprava i premijerka BPK su na potezu.

E.K.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Preminuo ruski kolaboracionista Artem Bardin nakon što mu je automobil dignut u zrak

Nakon Doma u Banjoj Luci, Mikrofin donira sredstva za Dječiji dom u Mostaru / Bljesak.info