in

Koliko je novca zaradio Dinamo samo od večerašnje senzacionalne pobjede?

Slatka-Tajna.Eu

Golom Mislava Oršića iz 13. minute Dinamo je priredio senzaciju i srušio favroizovani Chelsea, koji večeras nije bio na svom nivou.

Dinamu je ova pobjeda donijela 2,8 miliona eura. Ukupno je Dinamo, samo od UEFA-inih premija, zaradio više od 18 miliona eura, a grupna faza samo što je počela.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Kad se zbroje prihodi od marketinga i koeficijenta, ta se svota penje do 23 miliona eura.

Prvaku Hrvatske je glavni cilj ove sezone ostvariti veliku zaradu i uspio je o tome. Ulazak u grupnu fazu donio je minimalno 15,64 miliona eura, a svaka pobjeda donosit će dodatnih 2,8 miliona eura, dok će za remi dobijati 930.000 eura.

Eventualni plasman u nokaut-fazu donosi dodatnih 9.6 miliona eura, dok bi ulazak u četvrtfinale donio 10.6 miliona eura.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Plasman u polufinale donosi dodatnih 12,5 miliona eura, a finalisti dobijaju po 15.5 miliona eura. Osvajaču Lige prvaka ide i dodatnih 4,5 miliona eura.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


U svakom slučaju, Dinamova kasa ponovo će biti napunjena do samog vrha.

Odmah po završetku utakmice pred kamere Arena Sporta stao je Mislav Oršić i kratko prokomentirao: “Ne znam što reći. Atmosfera je bila fantastična. Znali smo da će to biti ovakva utakmica, da ćemo se morati non-stop braniti i pokušavati iz kontranapada. Nazad smo bili čvrsti, kompaktni, Livaković je imao dvije-tri obrane. Svi su dali doprinos ovome, svih 20 igrača.”

Trener Chelseaja Thomas Tuchel tvrdi da ga Dinamo nije iznenadio.

“Dinamo me nije iznenadio, očekivali smo ovakav Dinamo. Nakon prvih 15-20 minuta nismo bili dobri, rekao bih da nismo namirisali krv. Ne razumijem to, imali smo prostora za napraviti više nego što jesmo. Ovakav gol još nismo primili. Dva igrača su nas izigrala u kontri. Moramo biti bolji, mislio sam da idemo u dobrom smjeru, ali ovo danas me iznenadilo”, rekao je Tuchel.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hrvati se spremaju za prometni kaos zbog dolaska Erdogana

كبور مسخسخ كيتبوهل 😂😂