in

Dodik svojim izjavama o Schmidtu nasmijao Erdogana

Dodik svojim izjavama o Schmidtu nasmijao Erdogana
Slatka-Tajna.Eu
Dodik svojim izjavama o Schmidtu nasmijao Erdogana

Nakon današnjeg sastanka članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoganom, na press konferenciji se nakon pitanja novinara govorilo i o izbornoj reformi. Na sve to je reagovao član Predsjedništva Milorad Dodik koji je opet ponovio već poznatu njegovu tvrdnju da je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt lažan i da ga treba protjerati, a na sve to mu se Erdogan nasmijao.

Naime, Dodik je rekao da BiH nema visokog predstavnika i da je sve antiustavno što su njegovi prethodnici nametali.

“Ne može se očekivati da se ne uvaži pozicija konstitutivnog hrvatskog naroda i da se njima daju prava na legitimno predstavljanje kako je to njima dao Dejtonski sporazum i Ustav”, naveo je Dodik.

Dalje je ponavljao da je Schmidt lažan te da nema saglasnost, jer, kako tvrdi, ne postoji relevantna rezolucija Vijeća UN-a.

“Da o tome nisu glasale Kina i Rusija govori vam o tome da on ne može ništa ovdje da radi niti da donosi odluke. Pozivam svoje kolege da to malo posmatramo na pravi pragmatičan način. Ako prihvatimo da nam neko ušeta ovdje i da se predstavi kao visoki predstavnik samo zato što dolazi iz jedne velike evropske nacije kao što je Njemačka, to možemo onda očekivati i narednih godina. Potrebno je da predstavnici Bošnjaka i Hrvata riješe pitanje izbora u Federaciji BiH i mi smo Srbi rekli da to nećemo osporavati, ali nisu se dogovorili. Međutim, nećemo dozvoliti da visoki predstavnik koji ne postoji, koji je lažan i koji se lažno predstavlja i kojeg treba izbaciti odavde nameće bilo kakve odluke”, poručio je, između ostalog, Dodik.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Erdogan je te Dodikove tvrdnje pažljivo slušao, ali ga je, kako su izvijestile naše kolege s terena, posebno nasmijala konstatacija da Schmidta treba protjerati iz BiH jer je lažan.

Fotografisali smo Erdoganovu reakciju kao i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je u tom trenutku sageo glavu među dlanove što je izgledalo kao da se stidi zbog toga što njegov kolega Dodik priča.

Izvor : N1 (Komšićeva rekacija na Dodikove izjave)

O Schmidtu je Dodik govorio od 30. minute što možete pogledati i poslušati na videu ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

OGLASILA SE PLAVUŠA HARISA BERKOVIĆA – Senzacija

OGLASILA SE PLAVUŠA HARISA BERKOVIĆA – Senzacija

Ćorić u GOŠK-u radi sjajan posao: U Bosni i Hercegovini ima odličnih trenera

Ćorić u GOŠK-u radi sjajan posao: U Bosni i Hercegovini ima odličnih trenera