in

Melisa Bečić otkrila nam je sve tajne uređenja svog idiličnog doma u Sarajevu

Melisa Bečić otkrila nam je sve tajne uređenja svog idiličnog doma u Sarajevu
Slatka-Tajna.Eu

 

U rubrici Interijer, ovoga puta odlučili smo zaviriti u idilični dom Melise Bečić iz Sarajeva. Melisa (38) je diplomirana pravnica, supruga i mama šestogodišnjeg dječaka. Ljubav prema interijeru uvijek ju je pratila, a tek kroz uređenje svog doma u kojem danas živi sa sinom i suprugom, došla je do izražaja. Njen predivno uređen stan postao je prava mala atrakcija na Instagram profilu naziva „Moj dom moja inspiracija“ na kojem je okupila više od 10.000 ljubitelja/ica interijera. Pažnju nam je prvo privukao nestvaran pogled koji se pruža iz njenog stana na cijeli grad. Interijer je već posebna priča, a s obzirom na to da je Melisa njegovo uređenje preuzela na sebe, ko bi je mogao bolje dočarati od nje same. Melisa se na početku razgovora prisjetila kako je, zapravo, sve počelo, a s nama je velikodušno podijelila svoje ideje, trikove i savjete.

– Moj stan je moja oaza mira. Urađen je s mnogo ljubavi i topline. Moj interes za uređenjem se upravo vidi kroz moj dom, gdje sam imala priliku da pokažem i drugima koliko uživam u tome. Od malena sam imala želju da crtam, izrađujem, popravljam ili prepravljam stvari i predmete, mjerim, samo što su me druge okolnosti odvele da završim Pravni fakultet u Sarajevu. Zatim sam, 2020., počela da objavljujem fotografije svog doma, kako bih bila drugima inspiracija i pomogla u uređenju ili dekorisanju – prisjeća se Melisa.

 Šta Vam je glavna vodilja prilikom uređenja i gdje pronalazite inspiraciju?

– Kreativnost i jednostavnost su moje glavne vodilje za uređenje interijera. Jednostavnost daje tu toplinu doma koju većina nas želi postići. Inspiraciju ili imate ili nemate, a, ukoliko volite ono što radite, ideje dolaze same. Kroz razne emisije o uređenju možete mnogo naučiti, kako ne biste pogriješili prilikom dekorisanja ili uređenja.

Od čega je najbolje krenuti prilikom dekoriranja?

– Smatram da su detalji veoma važni za uređenje interijera, te stoga uvijek krenem s jastučnicama neutralnih boja, cvijećem, biljkama, sitnim detaljima poput svijećnjaka, vaza, knjiga, časopisa, slika, dekice. Biljke unose vitalnost i prirodnu boju u bilo kojem uglu kuće, dok slike krase zidove, a jastučnice velike namještaje. Također, naglasila bih da se ne pretjeruje s dekoracijama, jer možemo dobiti nešto potpuno drugačije od očekivanog.

Trikovi za uređenje stana u potkrovlju. Na šta treba posebno obratiti pažnju?

– Volim potkrovlja, jer su zahtjevna za urediti i tu možete pokazati koliko ste kreativni, maštoviti, da iskoristitite svaki prostor. Prvo na što trebate obratiti pažnju jeste da izbjegavate glomazni i teški namještaj i nemojte eksperimentisati s miješanjem stilova, nego ispratite jedan. Prednost se daje praktičnom i multifunkcionalnom namještaju koji vam može poslužiti kao prostor za odlaganje stvari. Nemojte opterećivati potkrovlje nepotrebnim komadima namještaja. Budite praktični.

Imate dva predivna balkona. Kako se posvetiti tom prostoru?

– Trebate obratiti pažnju prvo na namještaj, jer su udobnost i komfor na prvom mjestu, kao i praktičnost namještaja. Poslije namještaja na red dolaze biljke, zelena vještačka trava, a onda detalji kojima ćete upotpuniti ono što želite postići. Svjetiljke, lampe, svijeće, lagane prozirne zavjese, sve su to sitnice kojima ćete postići lijep ambijent. Za malo odmora i uživanja nije potrebno mnogo uložiti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










A, koje su kombinacije boja, prema Vašem dosadašnjem iskustvu, pun pogodak?

– Postoji mnogo nijansi boja, ali ništa nije tako postojano kao pustinjska paleta, koja će uvijek dominirati u odnosu na druge nijanse. Te boje daju sigurnost, toplinu pa čak i luksuz.

Ideja za cozy kutak za nadolazeće hladnije dane.

– Jesen/zima je vrijeme kada najviše volimo da se ušuškamo u mekanu dekicu, s toplim čajem ili čokoladom, stoga za mene jedan cozy kutak je poput mog balkona, koji često dekorišem u tom smjeru i dajem ideje kako da to uradite. Od mekanih jastučnica, deka, svijeća, knjiga, toplih papuča, sve su to detalji koji čine taj cozy kutak i u kojem ćete uživati cijelu jesen i zimu.

Podijelite s našim čitateljima jedan Vaš zlatni savjet.

– Preispitajte svoj stil života, analizirajte svoje prostorije, razmislite sta vas čini sretnim i to ostvarite kroz svoj dom, jer svaki dom je pečat našeg odraza, naše ličnosti. Ne trebaju to biti glamurozne i luksuzne stvari, treba samo s ljubavlju da uradite, kako bi vaš dom dobio tu toplinu.

Koje boje će prevladavati za sezonu jesen/zima?

– Za nadolazeću sezonu u fokusu će biti narandžasta, žuta, plava i smeđa. Ipak, ne treba pretjerivati ni s tim bojama, nego samo naglasti, naprimjer, jedan zid bojom ili tapetom u toj nijansi. Godina 2022. označena je predivnom mint bojom, a crna, bijela i siva zamijenjene su smeđom, kremastom i raznim nijansama bež boje zajedno sa zelenom i plavom.

 

 

The post Melisa Bečić otkrila nam je sve tajne uređenja svog idiličnog doma u Sarajevu appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

“Osjećam se kao budala zbog Anđela” Sandra Rešić ogolila dušu o bivšem partneru

“Osjećam se kao budala zbog Anđela” Sandra Rešić ogolila dušu o bivšem partneru

10 mrtvih, najmanje 15 ozlijeđenih ubodima nožem

10 mrtvih, najmanje 15 ozlijeđenih ubodima nožem