in

U Mostaru predstavljen “Coral” projekt koji će na bh. tržište privući europske investitore

U Mostaru predstavljen “Coral” projekt koji će na bh. tržište privući europske investitore
Slatka-Tajna.Eu
U Mostaru predstavljen “Coral” projekt koji će na bh. tržište privući europske investitore

Coral Consulting Service u petak navečer u Mostaru organizirao je večeru zahvale s predstavnicima Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske županije, kao i predstavnicima vodećih kompanija iz ove tri županije te predstavnicima Gospodarske komore FBiH i Vanjskotrgovinske komore BiH.

Na početku večeri gostima su se obratili direktorica Corala BiH Marija Ćeškić i generalni menadžer Corala Zdenko Štriga zahvalivši gostima na dolasku i prepoznavanju važnosti umrežavanja u cilju jačanja gospodarstva. Inače, “Coral” projekt predstavlja gospodarski potencijal Bosne i Hercegovine u zemljama njemačkog govornog područja s ciljem privlačenja investitora iz ovog dijela zapadne Europe. Ove godine otvoreno je predstavništvo u Mostaru, dok je u procesu otvaranje i predstavništava u Sarajevu i Banjoj Luci.

Zdenko Štriga, uspješni biznismen rodom iz Hrvatske s dugogodišnjom karijerom u poduzetništvu i investiranju, a koji krupnim koracima razvija poslovnu mrežu u jugoistočnoj Europi i Aziji, u Mostaru je otvorio ured tvrtke Coral Consulting Service s ciljem umrežavanja ulagača na prostoru jugoistoka Europe, odnosno uvezivanja s ostatkom Europe, koristeći pritom sva dostupna iskustva iz uspješnih europskih gospodarstava.

Štriga je za Fenu kazao da države u regiji ne žele ili ne znaju iskoristiti svoj znanstveni, gospodarski, kulturni, sportski i politički potencijal u smislu lobiranja iseljeništva diljem svijeta.“Zbog pasivnosti i loše investicijske klime golem gospodarski potencijal tako ostaje neiskorišten. Formiranjem takve strategije na državnoj razini mogli bi se uskladiti odnosi prema dijaspori i tako vratiti izgubljeno povjerenje i djelomično popraviti narušeni odnosi između zemlje porijekla i iseljeništva”, smatra on.

Dalje je pojasnio kako iseljeništvu mogu pomoći pri odabiru investicijskog projekta u skladu s ponudom i potražnjom, kao i projekta koji može ostvariti očekivanu dobit štedeći im vrijeme i novac.coral

“Također, to mogu i stručnom pomoći i savjetovanjem kao što su organiziranje obilaska investicijskih lokacija, organiziranje sastanaka s predstavnicima javnih ili fizičkih osoba, pružanje svih potrebnih informacija u svim fazama projekta, pribavljanje potrebnih informacija o poslovnim, pravnim i investicijskim mogućnostima”, dodao je Štriga.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Publikacija i umrežavanje

Tijekom protekla tri mjeseca, predstavnici Corala održali su razgovore s vladama osam županija u Federaciji BiH, kao i s predstavnicima Republike Srpske, a u cilju zajedničkog rada na publikaciji “Bosna i Hercegovina Extra” koja predstavlja najveći gospodarski projekt povezivanja bh. gospodarstva s gospodarstvom Njemačke, Austrije i Švicarske.

Naglasili su kako su svi sugovornici prepoznali kvalitetu i značaj publikacije za jačanje i lobiranje za bh. gospodarstvo u zapadnoj Europi. Kroz navedenu publikaciju bi se, ističu, predstavile investicijske mogućnosti i turistički potencijali entiteta i županija, kao i bh. poduzeća koja su primjer uspješnog poslovanja i doprinosa bh. ekonomiji, zatim poduzeća koja nude ideje i proizvode visoke vrijednosti prema zahtjevima svjetskog tržišta koristeći suvremene tehnologije u proizvodnji. Štriga je otkrio kako je cilj publikacije ojačati gospodarstvo Bosne i Hercegovine i predstaviti najkvalitetnija poduzeća na tržištu od 100 milijuna stanovnika.

Kako je kazao, Coral radi i na publikacijama za gospodarstvo Hrvatske i Crne Gore gdje se također otvaraju predstavništva Corala, a u planu je i kreiranje publikacije za gospodarstvo Srbije.“To je logičan korak jer smo zapravo premalo tržište za potražnju Zapada.  Drugim riječima, jedna tvrtka iz BiH ne može zadovoljiti potrebe, no kada bi se provelo uvezivanje, onda bi se iskoristili potencijal i kapacitet koji postoje”, naglasio je on. Na kraju je istaknuo kako je cilj Corala biti lider u informacijama o gospodarstvu jugoistočne Europe i na taj način ovu regiju gospodarski povezati sa zapadnom Europom.coral

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Crna Gora slomila Bugarsku, slijedi okršaj sa Španijom

Crna Gora slomila Bugarsku, slijedi okršaj sa Španijom

Trofejni niz počeo 1961. godine

Trofejni niz počeo 1961. godine