in

Slovenija “stotkom” protiv Mađarske najavila susret protiv Bosne i Hercegovine

Slovenija “stotkom” protiv Mađarske najavila susret protiv Bosne i Hercegovine
Slatka-Tajna.Eu
Slovenija “stotkom” protiv Mađarske najavila susret protiv Bosne i Hercegovine

Razgovarao: Tarik Šatara

Emir Mutapčić je legenda košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Dao je veliki doprinos u periodu kada je ova selekcija nastajala. Kao igrač, osvajao je bronzane medalje na Olimpijskim igrama 1984. godine i dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

Kasnije, u okviru trenerske karijere, bio je pomoćnik Sabita Hadžića u reprezentaciji BiH. U bogatoj trenerskoj karijeri radio je u Albi iz Berlina, kao i u najjačoj reprezentaciji Njemačke.

Danas je Mutapčić dao svoj komentar o utakmici između Njemačke i Bosne i Hercegovine (92-82) za portal Sportske.ba.

– Izgubiti od Njemačke nije neko iznenađenje. Mislim da smo prvo poluvrijeme igrali na evropskom nivou. Imali smo pad zadnjih dva-tri minuta prvog poluvremena. Problem je bila treća četvrtina. Tu smo izgubili ritam, i onda je bilo vrlo teško da uhvatimo ritam, ali smo u tome uspjeli. Ipak, po meni je već bilo kasno. Kao neko ko je subjektivan, mislim da je reprezentacija igrala na dobrom nivou. Jedino tih pet-šest minuta treće četvrtine su bili ispod nivoa Evropskog prvenstva – započeo je Mutapčić razgovor za Sportske.ba.

Emir Mutapčić (FOTO: Screenshot/YouTube/FC Bayern Basketball)

Suđenje utjecalo na rezultat i tok utakmice

S obzirom da je bilo pritužbi na suđenje iz bosanskohercegovačkog tabora, pitali smo Mutapčića šta misli o dijeljenju pravde na današnjem susretu.

– Igrali smo u punoj dvorani. Treba dati respekt njemačkoj federaciji za organizaciju. Oni znaju organizovati sve sportske priredbe gdje su dvorane pune. To je vrlo bitno. Što se tiče suđenja, bila je teška utakmica za suditi. Meč sa puno kontakta. Mislim da su dvije-tri odluke bile na našu štetu, ali s obzirom da igramo u Njemačkoj protiv domaćina, mislim to ne bi trebalo da nas iznenadi. Možemo biti nezadovoljni s time, ali to je nešto što se dešava. Imalo je utjecaj na rezultat, ali i na tok utakmice. U kombinaciji dobrog performansa Nijemaca, sa sudijama, to je utjecalo na rezultat – iskren je bio legendarni Muki.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Grupa smrti

– Objektivno, mora čovjek biti svjestan sljedećeg: Da smo u nekoj drugoj grupi, sigurno bismo išli u dalji tok takmičenja. U ovoj grupi od šest timova, četiri mogu biti evropski prvaci. Objektivno, taj žrijeb – bila to naša nesreća ili bilo to nešto dirigovano – vrlo je težak. Moramo doći sebi i pokušati sve utakmice do kraja odigrati na najvećem nivou – prokomentarisao je Mutapčić.

Detalj sa utakmice Njemačka – BiH (FOTO: FIBA)

Legenda bosanskohercegovačke košarke šansu za Zmajeve vidi protiv Francuske.

– Mislim da Francuzi igraju ispod svog nivoa (intervju rađen u momentima dok je Francuska gubila od Litvanije, op. a.). Imaju problema u svojoj igri koje mi moramo ponovno otkriti. U toj utakmici, mislim da možemo zaraditi neku svoju šansu za prolaz u sljedeće kolo. Protiv Slovenaca će biti vrlo teško, ali vidim šansu protiv Francuza. Ipak će Francuzi protiv nas biti pod pritiskom pobjede. Mi možemo samo da dobijemo, ne možemo da izgubimo, nismo reprezentacija tog nivoa. Vrlo je bitno da zadržimo taj fokus i jedinstvo i da publika dolazi u tom broju na naše utakmice – završio je legendarni Mutapčić svoj razgovor za Sportske.ba.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

IGOR MU ZAPALIO CRNU SVIJEĆU ISPRED DOMA, SAD SE DRUŽE! Milan pričao o tome sa Kojićem: Jasno mi je zbog čega je morao to da uradi! – Senzacija

IGOR MU ZAPALIO CRNU SVIJEĆU ISPRED DOMA, SAD SE DRUŽE! Milan pričao o tome sa Kojićem: Jasno mi je zbog čega je morao to da uradi! – Senzacija

Maja Šuput ponovo na spisku najgorih fotošop katastrofa

Maja Šuput ponovo na spisku najgorih fotošop katastrofa