in

Pljačka spriječena, novac u proračunu

Pljačka spriječena, novac u proračunu
Slatka-Tajna.Eu
Pljačka spriječena, novac u proračunu

Peđa Grbin i Antonija Jozić

Foto: HRT / HTV

S milijardu kuna isisanih u najnovijoj pljački Ine Vlada je mogla osigurati čak dvije tranše pomoći socijalno najugroženijim građanima i umirovljenicima s najnižim mirovinama, poručio je s konferencije za novinare u Požegi čelnik SDP-a Peđa Grbin. Iz HDZ-a je ubrzo stigao odgovor. Poručuju da Grbin plaši hrvatske umirovljenike, a javnosti pokušava “prodati tezu” da je za aferu izvlačenja novca iz INE odgovorna Vlada i premijer osobno. Podsjećaju da je krađa spriječena, a novac uplaćen u državni proračun.

Afera nije otkrivena zahvaljujući premijeru i sustavu kontrole, već stranim bankama koje su na pljačku reagirale, dodao je Grbin. 

– Kada pedofil dobije služenje kazne na način da radi s djecom – za to Andrej Plenković i Vlada nisu odgovorni, kada se pokrade željezo u Karlovcu – za to Plenković i Vlada nisu odgovorni, kada se krade u Požegi – nisu odgovorni, kada iz Ine nestane milijardu kuna – opet Plenković i Vlada nisu odgovorni. Pa za što su odgovorni?, rekao je Grbin.

Iz HDZ-a poručuju da “umjesto da oporba dijeli iste nacionalne interese kao i hrvatska Vlada – SDP, kao i njihov čelnik Peđa Grbin, – plaši hrvatske umirovljenike, a javnosti pokušava ‘prodati tezu’ da je za aferu izvlačenja novca iz INE odgovorna Vlada i premijer osobno”. Iz HDZ-a podsjećaju da je krađa spriječena, a novac uplaćen u državni proračun.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Za razliku od SDP-ovih vremena, danas u Hrvatskoj nadležne insittucije su neovisne, nepristrane i slobodne u svom radu te ne štite ikog po bilo kojoj liniji. Podsjetit ću da su slučaj pomogle otkriti hrvatske insitutcije, ured za sprečavanje pranja novca i to dovoljno govori o našoj snažnoj odlučnosti u borbi protiv korupcije, izjavila je Antonija Jozić, požeško-slavonska županica i članica Predsjedništva HDZ-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U BUGOJNU NAPRAVIO LOM: Nihad Alibegović pjesmom pomogao stradalom mladiću Edinu

U BUGOJNU NAPRAVIO LOM: Nihad Alibegović pjesmom pomogao stradalom mladiću Edinu

MODERAN DOM NINE BADRIĆ: Kuća na moru koju bi svako poželio

MODERAN DOM NINE BADRIĆ: Kuća na moru koju bi svako poželio