in

Barcelona izgleda moćno, Pjanić ostao nijemi posmatrač

Barcelona izgleda moćno, Pjanić ostao nijemi posmatrač
Slatka-Tajna.Eu
Barcelona izgleda moćno, Pjanić ostao nijemi posmatrač

Katalonci su na teškom gostovanju isuviše lako došli do pobjede, što im je bila treća uzastopna i sa 10 bodova su se smjestili na drugo mjesto odmah iza Real Madrida, koji ima maksimalnih 12 bodova.

Do vodstva su gosti stigli u 21. minuti. Dembele se sjurio kroz centar, proigrao lijevo do Lewandowskog koji je majstorskim lobom pokušao da matira golmana Seville. Jedan od braniča Seville izbacio je loptu s gol-liniej, ali ravno u glavu Raphinhe koji dolazi do prvijenca.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

I kada se činilo da je Sevilla sve bliže izjednačenju, došao je i drugi gol Barcelone, u 36. minuti. Kouande je uočio da Lewandowski ima previše prostora, pa mu je poslao pas, a Poljak na kraju sa oko 12 metara udarcem iz voleja pogađa.

U 39. minuti Raphinha je imao dobru šansu, a u finišu prvog dijela i Kouande, koji je glavom pucao sa samo šest metara, doduše neprecizno.

Veliku šansu ne koristi Ousmane Dembele netom prije isteka prvog dijela. Sve je završeno u petoj minuti nastavka-. Kouande je spustio loptu za Erica Garciju, upisao drugu asistenciju, a ovaj drugi sjajnu igru i općenito igre ove sezone krunisao golom.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Tada je utakmica završena, pa do kraja više nije bilo previše uzbuđenja. Barca je mirno privela posao kraju, a Andalužani očajno pokušavali barem da dođu do utješnog gola.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Očajna sezona za Sevillu, koja je osvojila samo jedan bod nakon četiri meča i nalazi se na 17. mjestu. Premalo za ekipu koja je prije dvije sezone osvajala Evropsku ligu i imala je velike planove u ovoj sezoni.

Još dodajmo da je Miralem Pjanić i danas s klupe posmatrao meč i da ponovo nije dobio priliku za igru, a uveliko se i dalje nagađa o njegovom odlasku u Saudijsku Arabiju.

I za Barcelonu i za Sevillu sada slijede mečevi u Ligi prvaka, a za vikend se opet vraćamo ligaškom nogometu.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Galerija na otvorenom u Mostaru

Galerija na otvorenom u Mostaru

Smešni Afganistanec

Smešni Afganistanec