in

Google upozorio: Hitno ažurirajte Google Chrome

Slatka-Tajna.Eu

Google je preporučio svojim korisnicima da što prije ažuriraju “Google Chrome“ zbog važnih sigurnosnih stavki, od kojih je jedna kritična.

Tehnološki gigant je potvrdio nekoliko sigurnosnih ranjivosti na svim platformama i podstakao korisnike da ažuriraju Chrome što je prije moguće.

Google u saopćenju navodi da su vanjski istraživači otkrili preko 20 ranjivosti, od kojih su osam kategorisane kao visokorizične, dok se jedna smatra kritičnom.

Kritična ranjivost se, kako navodi Forbes, tiče eksploatacije memorije i postala je najčešći metod za hakovanje Chromea u posljednjih nekoliko godina.

Kako ažurirati?

Kako biste ažurirali što prije, potrebno je otići na Chrome meni (tri tačkice u gornjem desnom uglu), zatim Help (Pomoć) > About Google Chrome (O Google Chrome-u), a ažuriranje će samo započeti nakon toga. Verzija nakon ažuriranja treba da bude “105.0.5195.54“ na Windowsu i “105.0.5195.52“ na Macu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Izvor : Chrome/Screenshot/Nova.rs

Google Chrome i sam nadgleda da li ima novih ažuriranja i preuzima ih kada je to moguće. Međutim, proces je spor i ponekad je potrebno i po nekoliko sedmica da ažuriranje stigne do svih korisnika.

Ranjivosti su ozbiljne, a napadači mogu da ih iskoriste za injektiranje malicioznih elemenata u Chrome.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

OznakeComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Brat Zorice Brunclik povrijedio pjevačicu kao niko: Otkrila šta joj je priredio

Otkriven razlog sukoba u Severininoj porodici! – Senzacija