in

HDZ suspendirao Škugora, Ratkić bi mogla danas izaći iz pritvora

HDZ suspendirao Škugora, Ratkić bi mogla danas izaći iz pritvora
Slatka-Tajna.Eu
HDZ suspendirao Škugora, Ratkić bi mogla danas izaći iz pritvora

HDZ suspendirao Škugora, Ratkić bi mogla danas izaći iz pritvora

Foto: Robert Anic / Borna Filic / Slavko Midzor / PIXSELL

Sud časti zagrebačkog HDZ-a suspendirao je Damira Škugora, uhićenog direktora Inina Sektora za trgovinu prirodnim plinom, do završetka kaznenog postupka, doznaje se u petak iz stranke. Četvrtoosumnjičena, Marija Ratkić, danas bi mogla biti puštena iz istražnoga zatvora, ako se, kako je objasnio njezin odvjetnik, ispune određeni uvjeti.

Takvu odluku omogućuje novi statut HDZ-a.

Prije nekoliko dana Područni odbora Gradske četvrti Maksimir pokrenuo je protiv Škugora stegovni postupak koji je upućen Sudu časti na razini Grada Zagreba.

Skupština Plinare istočne Slavonije trebala bi se održati u 13 sati, kada će se imenovati i novi direktor, kojeg predlaže županija. Što to znači za daljnju proceduru i eventualni izlazak iz pritvora donedavne direktorice te tvrtke Marije Ratkić, objasnio je njezin odvjetnik.

– Postoji mogućnost da četvrtoosumnjičena, moja branjenica, iziđe iz istražnog zatvora. Međutim, kad kažemo da postoji mogućnost, moramo dobiti informaciju da je brisana iz registra trgovačkog suda. Sve je tako posloženo, organizirano da bismo to trebali dobiti negdje poslije 13 sati i mi ćemo tada podnijeti prijedlog. Do tada moram demantirati one koji su najavili da ona danas izlazi. Postoji mogućnost da ona danas iziđe, naravno uz ispunjenje ovih uvjeta koje sam danas izložio, objasnio je Petar Pavković, odvjetnik Marije Ratkić.

Afera s preprodajom plina u kojoj je Ina oštećena za više od milijardu kuna i dalje izaziva brojne reakcije. Jučer se se oglasio većinski vlasnik – mađarski Mol. Naveli su da im je neprihvatljivo ono što je Damir Škugor učinio u poslovima trgovanja plinom.

Na aferu su se još jednom osvrnuli i na jučerašnjoj sjednici Vlade. Premijer Andrej Plenković ponovio je – ključnu ulogu u otkrivanju afere u Ini imao je Ured za sprječavanje pranja novca. Naglasio je i da novac nije nestao, nego je sačuvan.

– Predmet ima svoju pravosudnu dimenziju, međutim ima i ovu upravljačku dimenziju o funkcioniranju Ine. Mi ćemo tu sigurno poduzimati korake da se tu stvari promijene jer ovo što se dogodilo je izrazito loše i katastrofalno i mislimo da tu stvari treba iz korijena promijeniti da se ovakvo nešto više ne dogodi, poručio je premijer Plenković.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nekadašnji predsjednik Nadzornog odbora Ine i bivši ministar Slavko Linić – smatra da je najveća odgovornost na mađarskoj strani – zbog ugovora o upravljanju koji je sklopljen za vrijeme mandata bivšeg premijera Ive Sanadera.

– Onog trenutka kad je drugostupanjski osuđen Sanader, Vlada Zorana Milanovića mogla je sudski tražiti raskid i poništenje ugovora koji je sklopljen u koruptivnim okolnostima. Zašto nije? E to morate pitati samog Milanovića s obzirom da je on mene isključio oko događanja oko Ine jer smo imali različiti pristup. On je imao svog čovjeka u NO kojem je vjerovao, ja nisam vjerovao i ja bih rekao – njega pitajte zašto nije koruptivni ugovor poništen, ustvrdio je Linić.

Predsjednik Zoran Milanović odgovorio je Liniću.

– Gledajte, nisam došao ovdje komentirati Slavka Linića kojeg sam morao izbaciti iz stranke i Vlade zbog muljaža sa zemljištem u Slavoniji. Ako imate neko bolje pitanje, a sigurno imate, spreman sam na to odgovoriti, rekao je Milanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BASNOSLOVNU SUMU POTROŠILA NA ESTETSKE ZAHVATE: Anja Todorović neprepoznatljiva

BASNOSLOVNU SUMU POTROŠILA NA ESTETSKE ZAHVATE: Anja Todorović neprepoznatljiva

Čaj od Đumbira idealan u prevenciji zdravlja

Čaj od Đumbira idealan u prevenciji zdravlja