in

SEVERININA ADVOKATICA: Ona je u svom stanu u Zagrebu, teško joj je

SEVERININA ADVOKATICA: Ona je u svom stanu u Zagrebu, teško joj je
Slatka-Tajna.Eu

Nakon jučerašnjeg hapšenja Severine Vučković te puštanja na slobodu, a prema prijavi sestre Marijane Vučković-Popović, pjevačica je nestala iz javnosti. Kako za portal “Avaza” kaže Jasminka Biloš, advokatica Severine Vučković, ona se nalazi u Zagrebu u svom domu.

– Ona je jučer dala izjavu u policiji, jer ju je sestra prijavila za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda. Severina je kazala da je to lažna prijava, da je bilo upravo suprotno, da je sestra fizički napala nju, razbila joj mobitel, potrgala ogrlicu, čupala za kosu, nanijela joj je masnice po rukama koje su vidljive. Ona na to faktički nije reagirala te je nije ni prijavljivala, iz razloga što je mislila da je njena sestra Marijana ustvari u službi Milana Popovića.

Njena sestra Marijana se udaljila od svoje primarne porodice, nije kontaktirala godinama ni sa Severinom ni sa svojom majkom, ni sa svojom kćerkom. Unazad godinu je počela prijavljivati Severinu Centru za socijalnu skrb da drži majku zatočenu, da joj ne dozvoljava da izlazi van, da kontaktira sa svojom porodicom, što nije tačno – kaže Biloš, piše avaz.ba.

Advokatica navodi da je Marijana prijavljivala i svoju kćerku da ne brine o svom djetetu.

– Centar nije na te prijave reagirao zato što nije mogao potvrditi autentičnost, jer nisu mogli stupiti u kontakt s Marijanom. Nakon toga je Milan Popović pisao mailove Centru da on ima saznanja kako je Marijana, da je s njom u kontaktu, da je ona podnosila prijave u Centar i da traži da se to ispita. Centar je, unatoč činjenici da nije mogao potvrditi autentičnost prijava, obavio razgovor i s Marijaninom i Severininom majkom, i sa Marijaninom kćerkom, i nije utvrđeno ništa što bi ukazalo na bilo kakvu sumnju u njihovo porodično okruženje i život – kaže advokatica.

Nakon toga je, ističe, Marijanina kćerka dobila jedan uznemirujući paket koji joj je majka poslala putem Milanovog vozača.

– To je prijavila policiji. O tome nema saznanja da se išta radilo – dodaje ona.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kaže da je ovo što se sad dogodilo u Splitu ustvari, prema izjavi Severine, potpuno lažna prijava.

– Nakon što je Severina napustila stan, njena sestra je 45 minuta uznemiravala susjede, lupala po vratima, bacala se po podu po stepenicama i sama sebe ozlijedila… Zvala Hitnu, podnosila prijave policije… – zaključuje Biloš.

Na koncu smo pitali u kakvom je Severina psihičkom stanju.

-Teško joj, ali ona je već godinama izložena iznenađujućim situacijama i, kako ono ona kaže, što je nije slomilo, snagu joj je ulilo, tako da se drži. Svjesna je u kakvoj je situaciji, u kakvom je okruženju… Svjesna je da Milan Popović pokušava na svoju stranu dobiti sve one ljude koji su se na bilo koji način udaljili od nje ili izašli iz njenog života, a sve u cilju da je diskreditira – govori advokatica.

Izvor: avaz.ba


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

I navijači Partizana su bili u dilemi da li da aplaudiraju: Golčina igrača Zvezde utišala stadion

I navijači Partizana su bili u dilemi da li da aplaudiraju: Golčina igrača Zvezde utišala stadion

Finansiranje solarnih panela u domaćinstvima uz namjenski kredit UniCredit Bank

Finansiranje solarnih panela u domaćinstvima uz namjenski kredit UniCredit Bank