in

Postao je najskuplji igrača posljednjeg dana prijelaznog roka, tek tada mu je počeo pakao!

Slatka-Tajna.Eu

Na ljeto 2017. godine najskuplji fudbaler posljednjeg dana prijelaznog roka je ostvario transfer karijere, međutim tada nije ni mogao zamislit šta će mu se početi dešavati u životu.

Kada nekog igrača pozove klub poput Chelseaja onda se taj poziv ne odbija. Tako je i razmišljao Danny Drinkwater, član čuvene generacije Leicestera koja je senzacionalno postala prvak Engleske.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ovaj vezni fudbaler jer prije pet godina plaćen visokih 38 miliona eura i bio je najskuplji fudbalera posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2017. godine.

Već na startu je imao problema sa povredama. U svojoj prvoj sezoni odigrao je svega 23 utakmice i postagao je jedan gol, prvi i posljednji u dresu Plavaca u trijumfu 5:0 nad Stoke Cityjem.

Kada je stigao Maurizio Sarri odmah je prekrižen, zato je praktično cijelu sezonu presjedio na klupi, poslije čega je otišao u Burnley na posudbu.

Tu avanturu će pamtiti po batinama koje je dobio u jednom noćnom klubu kada je fletovao sa zauzetom djevojkom pa ga je pretuklo šest mladića. To se dešavalo 2019. godine.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

I u narednim godinama tražio je način da igra fudbal. Bio je na posudbama u Turskoj i Championshipu, ali se mentalno nikad nije uspio oporaviti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Drinkwater pictured after the attack

“Imao sam psihičkih problema 2019. godine. Djed i baka su mi preminuli, ocu mi je otkrivena leukemija, izgubio sam psa i skrivio sam nesreću pijan. Napravio sam veliku grešku. Isto tako sam se borio za sina. Previše je to za jednog čovjeka. Bio sam potpuno izgubljen”, rekao je Drinkwater nedavno.

Pet godina nakon transfer karijere sada 32-godišnji fudbaler je slobodan. Tražio je posljednjih mjeseci klubove, ali niko ga ne želi.

Tak se ne tako davno najskuplji veznjak prijelazanog roka doveo u sitauciju da nema kluba i da razmišlja o završetku karijere kada je to najmanje očekivao.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

zapalila se friteza, došlo do evakuacije

LJUBAV CVJETA: Darko Lazić na nastupu pokazao novu djevojku