in

Pokretanje postupka raspodjele CEMT dozvola za 2023. počinje 1.septembra

Slatka-Tajna.Eu

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da je, u skladu sa članom 7. Pravilnika o CEMT dozvolama (“Službeni glasnik BiH”, broj 46/21), Ministarstvo komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine obavijestilo prijevoznike u Bosni i Hercegovini da se zahtjevi za dodjelu CEMT dozvola za 2023.godinu sa pratećom dokumentacijom podnose Ministarstvu u periodu od 1. do 15.9.2022. godine.

Pravilnik o CEMT dozvolama (“Službeni glasnik BiH”, broj 46/21) i zahtjev za dodjelu CEMT dozvola može se preuzeti sa službene stranice Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine (www.mkt.gov.ba) kao i portala za cestovni prijevoz (www.transportnedozvole.gov.ba).

“CEMT dozvola” je multilateralna dozvola na osnovu koje je dopušteno obavljanje međunarodnog prijevoza tereta između država članica Međunarodnog prometnog foruma (International Transport Forum, ITF) ili u tranzitu preko državne teritorije jedne ili više država članica ITF-a vozilima koja su registrirana u jednoj od država članica ITF-a, na osnovu koje je dopušteno obavljanje neograničenog broja vožnji u određenom periodu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ubojica supruge jedanput već ubio čovjeka

Koliko često treba mijenjati četkicu za zube