in

Japandi dizajn, spoj japanskog i skandinavskog stila

Japandi dizajn, spoj japanskog i skandinavskog stila
Slatka-Tajna.Eu

Možda ne mislite da Japan i Skandinavija imaju mnogo zajedničkog, ali kada je riječ o elementima dizajna, sličniji su nego što mislite. Estetika svakog od njih usredotočena je na jednostavnost, prirodne elemente i udobnost, pa ne čudi da dizajneri sve više kombiniraju ta dva izgleda zajedno i nazivaju ga simbolično “Japandi”. Ova fuzija stvara savršenu mješavinu funkcije i oblika, fokusirajući se na čiste linije, svijetle prostore i svijetle boje.

Elementi Japandija

Japandi dizajn fokusiran je na minimalistički dizajn koji je estetski ugodan, ali vrlo funkcionalan. Očekujte mnoštvo prirodnih materijala, prigušenih boja, čistih linija i minimalnog, ali dobro uređenog namještaja. Japandi stilove karakteriziraju prekrasna izrada s fokusom na kvalitet i ručno izrađene komade, umjesto jednokratnih, jeftinih struktura.

Također ćete vidjeti mnogo neutralnih boja koje nadopunjuju Japandi namještaj i dodatke. Obično se biraju umirujuće, spokojne i mirne palete, a kada se dodaju svjetlije boje, to je učinjeno smisleno i suptilno.

Osim toga, Japandi stilovi često naglašavaju održivost. Uz sve više potrošača koji gledaju prema ekološki prihvatljivoj estetici, Japandijeva popularnost nije iznenađenje.

 Ideje

Ako ste ljubitelj minimalizma, vrijeme je da počnete eksperimentirati s Japandi stilom. Kako biste se stvarno poigrali s ovim izgledom, usredotočite se na prirodne materijale kao što su nedovršeno drvo ili dijelovi bambusa koji unose osjećaj prirode i jednostavne ljepote. Preporučuje se korištenje prigušenih boja s primjesama blijedozelene ili unošenje biljaka i zelenila u vaš dom, kako biste u njemu imali osjećaj života na otvorenom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Najbolji način da dodate malo topline i zanimljivosti svom Japandi interijeru je korištenje različitih tekstura i tkanina. Japanci su poznati po korištenju izvrsnih uzoraka. Investirajte u svoje jastuke, zavjese, pokrivače i posuđe. Savršena nadopuna vašem minimalističkom interijeru je elegantna i lijepa rasvjeta. Prirodna vlakna svijetlih boja i održivi materijali – poput ratana, bambusa, pamuka, konoplje i papira – ključna su komponenta ovog stila. Uz bambus i ratan, drvo je očigledan izbor za namještaj.

Kako biste dobili najbolje od oba svijeta, oslonite se na udobnost skandinavskog dizajna s toplim teksturama i mekanim komadima, a istovremeno zadržite eleganciju japanskog dekora. Iako japanski i skandinavski dekori nisu novi, njihova kombinacija zasigurno će biti trend u usponu u sljedećih nekoliko godina.

 

The post Japandi dizajn, spoj japanskog i skandinavskog stila appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mitrović igra fudbal života, Fulham bolji i od Brightona

Mitrović igra fudbal života, Fulham bolji i od Brightona

Partizan večeras u 168. vječitom derbiju dočekuje Zvezdu

Partizan večeras u 168. vječitom derbiju dočekuje Zvezdu