in

Slavljenički rujan u HNK Mostar / Bljesak.info

Slavljenički rujan u HNK Mostar / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Slavljenički rujan u HNK Mostar / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru početak nove kazališne sezone otvorit će igranjem predstave „Zid“, koja je na repertoaru 8. i 9. rujna 2022. godine.

Predstava „Zid“ nastala je prema prvonagrađenom tekstu s Natječaja za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina, u režiji Christiana Jean-Michela Jalžečića, izbranog na Natječaju za izbor redatelja do 35 godina.

Početak sezone u znaku je gostovanja na 3. Međunarodnom kazališnom festivalu „Teatar na raskršću“ u Nišu gdje gostujemo s predstavom „Anđeo uništenja“ 8. rujna 2022. godine.

Foto: PR / Predstava Zid HNK Mostar

Festival je natjecateljskog karaktera, a predstava koja je nastala u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom (SARTR-om) ušla je u selekciju od šest predstava.

Predstava „Kroz proces 10-6-93“, koja je na ovogodišnjim Kazališnim/Pozorišnim igrama u Jajcu nagrađena s tri najvažnije nagrade – nagradu za najbolju predstavu, nagradu za najbolju režiju i nagradu za kolektivni glumački čin, na rasporedu je 13. i 14. rujna.

Na dan 22. rujna HNK Mostar obilježava 28 godina od svog osnutka i tom prigodom počastit će publiku besplatnom izvedbom predstave „Anđeo uništenja“.

Predstava je to koja svojom dinamičnom dramaturgijom, efektnim korištenjem glazbe i razigranim pristupom glumačkim ulogama uvlači u svijet aristokratske dekadencije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Anđeo uništenja“ vizualno je i estetski dojmljiva predstava sa sjajnim glumačkim ulogama i promišljenim redateljskim konceptom.

Foto: HNK Mostar / Kroz proces 10-6-93 na sceni HNK Mostar

Za kraj mjeseca, 29. i 30. rujna, planirane su izvedbe „Ženskih razgovora ±1“. Predstava je autorski projekt Dragana Komadine, Biljane Čakić i ansambla predstave prema motivima zbirke eseja „Ženski razgovori“ Dušana Radovića.

Sve predstave počinju u 20 sati. Cijena ulaznica: redovita 10 KM, studenti, učenici, neuposleni i umirovljenici 5 KM; studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno, godišnje karte.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Subotićka objavila prvu sliku s Pecom nakon javne afere, pa poručila: Evo vam ekskluziva – Senzacija

Subotićka objavila prvu sliku s Pecom nakon javne afere, pa poručila: Evo vam ekskluziva – Senzacija

Ruska vojska tvrdi da je odbila ukrajinsku ofenzivu u Hersonu

Ruska vojska tvrdi da je odbila ukrajinsku ofenzivu u Hersonu