in

ŠLAG NA TORTU NA KRAJU LJETA: Otvoreni bazeni Dobrinja, u septembru besplatno korištenje

ŠLAG NA TORTU NA KRAJU LJETA: Otvoreni bazeni Dobrinja, u septembru besplatno korištenje
Slatka-Tajna.Eu
ŠLAG NA TORTU NA KRAJU LJETA: Otvoreni bazeni Dobrinja, u septembru besplatno korištenje

Revijalnom vaterpolo utakmicom klubova Invictum Sarajevo i Dabar Sarajevo danas je uz prisustvo zvanica i brojnih građana ozvaničen početak korištenja otvorenih bazena Dobrinja. Kompleks bazena građani će moći koristiti besplatno tokom septembra.

– Sretni smo da stanovnicima Novog Grad i cijelog Sarajevo možemo pokloniti na korištenje ovaj predivni kompleks sa otvorenim bazenima. U proteklim godinama trajala je njegova izgradnja, to je nešto što nam je nedostajalo i to jedan od naših najvažnijih projekata kojeg smo na sreću uspjeli privesti kraju uz sve poteškoće koje smo imali. Važno je da smo ovaj ovako veleljepni objekat otvorili u ovoj godini kada smo dobili i prvu zlatnu evropsku medalju naše Lane Pudar u plivanju. To će sigurno motivisati brojne naše najmlađe sugrađane da počnu trenirati na ovom bazenu, da počnu da se bave sportom, da osvajaju medalje i obraduju nas. Što se tiče života u jednom gradu ovo je jedan od sadržaja koji ga čini ljepšim, koji nas može zaustaviti da neki od vikenda ne odemo na more, te da slobodno vrijeme možemo iskoristiti u svom gradu, osvježiti se i okupati u ljetnim mjesecima. Ono što je značajno je da će voda u bazenu moći da se dogrijava nakon ugradnje kotlovnice koja će uslijediti u narednim mjesecima, tako da će se već od sljedeće sezone voda moći dogrijavati- kazao je načelnik Novog Grada Semir Efendić, istakavši da će ovo mjesto, uz Centar Safet Zajko mnogo koristiti našim građanima u narednim decenijama.

Dio radova unutar samog objekta (zgrade) bit će nastavljen i nakon otvaranja vanjskih bazena, a odnose se prije svega na izgradnju kotlovnice, te nabavku i ugradnju sportske i druge opreme koja nije bila predmetom dosadašnjih nabavki.

Prisutnima se obratila i direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belma Barlov koja je kazala kako joj je čast biti na otvaranju bazena danas na Dobrinji, u Općini Novi Grad.

alt

– Ovakvog bazena ne bi se postidjeli ni u Europi. Zavod za izgradnju je vršio nadzor nad izvođenjem radova, pogotovo posljednjih par mjeseci, gdje su uloženi maksimalni napori da se ovaj objekat privede kraju. Još uvijek nije sve završeno, on je pušten u funkciju, tako da u narednih mjesec dana za građane će korištenje bazena biti besplatno – kazala je direktorica Barlov.

Mirza Selimbegović, predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo naglasio je da se radi o projektu na koji je posebno ponosan, kako aktuelni saziv Općinskog vijeća, tako i prethodni, koji je dao značajan doprinos da bi se ovaj projekat realizirao.

alt

– Ovo je jedinstven objekat u cijeloj državi, posebna potreba u našem gradu, našem Novom Gradu i našoj Dobrinji. Nadam se da će se na ovom bazenu stvoriti preduslovi koji će nam otkriti nove talente, da imamo još šampiona poput Lane Pudar, koji će osvojiti medalje i pobjede za našu zemlju – istakao je predsjedavajući Selimbegović.

Osim vanjskih bazena, kompleks sportsko–rekreacionog centra Dobrinja ima značajan dio unutrašnjih sadražaja, koji će omogućiti njegovu funkcionalnost tokom cijele godine, poput fitness centra koji je direktno povezan sa bazenom, kafe restorana i jednog dijela poslovnih prostora, za frizerski salon, salon za masažu, dok je u suterenu planirana izgradnja zatvorenog bazena i sauna, dakle kompletan spa centar, a na samom krovu objekta je velika terasa koja će moći služiti kao ugostiteljski objekat, ali i kao prostor za sunčanje.

Faktor

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hercegovci udružili snage – Novi duet Adnana Jakupovića i Dine Memića – Hayat Production

Hercegovci udružili snage – Novi duet Adnana Jakupovića i Dine Memića – Hayat Production

Zemljotres u Bosni i Hercegovini, ovo su prve informacije sa terena

Zemljotres u Bosni i Hercegovini, ovo su prve informacije sa terena