in

Kako se Zahar svetio Lepoj Breni preko Lepe Lane

Kako se Zahar svetio Lepoj Breni preko Lepe Lane
Slatka-Tajna.Eu

Zvali su je Breninom najvećom konkurencijom.

Lepa Brena bila je i ostala najpoznatija pjevačica stare Jugoslavije. Otkako se pojavila na sceni, jednostavno je osvojila sve.

A onda se pojavila Lepa Lana.

Brena više nije bila jedina zvezda.
Međutim, ispostavilo se da se iza uspona Brenine konkurencije krije priča o njenom odnosu sa poznatim kompozitorom Milutinom Popovićem Zaharom.

On se, naime, u jednom trenutku posvađao sa Lepom Brenom i njenim bendom „Slatki greh“, pa je riješio da stvori novu pjevačicu velikog kalibra.

Odlučio se za Gordanu Lanu Adamović.

Priča kaže da je Gordani nadimak Lepa Lana dao baš pokojni Milorad Ilić Minimaks.

Lepa Lana je rođena 1961. godine u Novom Sadu. Bila je prava senzacija osamdesetih godina prošlog vijeka. Prvi album „Ja sam Lana“ prodala je u preko 700.000 primjeraka.

Karijera joj je išla uzlaznom putanjom, učestvovala je na velikim festivalima muzike.

Ali onda se sve promijenilo, te danas malo ko pominje Lepu Lanu, dok je Lepa Brena i dalje ikona.

„Te 1983. godine snimila sam svoj prvi album ‘Ja sam Lana’, a za to je najzaslužniji Milutin Popović Zahar, koji me je i otkrio. On se posvađao sa Lepom Brenom i ‘Slatkim grehom‘, prekinuo saradnju s njima, pa je kao pandan Lepoj Breni otkrio mene, a nadimak Lepa Lana dao mi je pokojni Minimaks. Poslije prvog albuma i uspjeha koji sam doživjela, povukla sam se sa javne scene, a najveći razlog tome bile su otvorene pretnje kolege koji je rekao da će ubiti i mene i moje dijete ako ne prestanem da snimam albume. Taj čovjek mi je otvoreno prijetio, a sada kada se sretnemo, on je sav divan, čak me i zagrli. Jednostavno, nisam trpila autoritete, imam stav i karakter koji nije mogao da podnese naređenja. Sve sam prekinula i otišla u Ameriku“, rekla je jednom prilikom Gordana Lana Adamov.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Zanimljivo je da početna priča o rivalstvu između dvije pjevačice ipak ima lijep nastavak.

„Upoznale smo se u jednom hotelu, u kome je ona započela svoju karijeru i u to vrijeme bila je ono što je narod volio, rasna žena sa svim atributima. Bila je divna i lijepo smo se slagale. Nisam željela da me porede s njom, željela sam da budem drugačija, bila sam svoja. Kada se sretnemo, lijepo se ispričamo“, ispričala je Lana u jednom intervjuu.

Posljednji album Lana je izdala 1995. godine.

Sa suprugom se odselila u Ameriku, a danas živi na relaciji Kikinda – SAD.

„Od 1996. godine nastupam i u Americi i u Srbiji. Radim sa suprugom koji svira harmoniku. Moj život ne bi imao smisla kada bih radila nešto što ne volim“, kazala je Lana.

Inače, 2019. godine Lana je na jednom festivalu u Skoplju dobila nagradu za životno djelo, što pokazuje da njen talenat ipak nije otišao u zaborav.

(expres/svet)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

I Miralem Pjanić se oglasio nakon monstruoznog zakucavanja Jusufa Nurkića

I Miralem Pjanić se oglasio nakon monstruoznog zakucavanja Jusufa Nurkića

Najbolje od Doktora Pavlovića  nikad viđeno  part 1 –  Napaljeni doktor

Najbolje od Doktora Pavlovića nikad viđeno part 1 – Napaljeni doktor