in

Njega noktiju – savjeti i trikovi

Njega noktiju – savjeti i trikovi
Slatka-Tajna.Eu

Pažljivo pogledajte svoje nokte. Da li su jaki i zdravog izgleda? Ili vidite izbočine, udubljenja ili područja neobične boje ili oblika? Nepoželjna stanja noktiju mogu se izbjeći pravilnom njegom.

Higijena

Nakon što operete ruke, uvjerite se da su nokti potpuno čisti tako što ćete prvo ukloniti sve tragove laka odstranjivačem, potom nanijeti sapun na čistu četkicu kojom ćete nježno istrljati nokte i okolnu kožu, te odraditi piling.

 Redovno skraćivanje

Skraćivanje je važno za vaše nokte i čini ih manje sklonim pucanju i lomljenju, stoga kratite ih svake dvije sedmice, prilagođavajući učestalost prema potrebi kada vidite kako vaši nokti reagiraju.

Turpija uvijek pri ruci

Ako vaš posao ili rutina izlaže vaše nokte potencijalnom oštećenju, pri ruci držite turpiju za nokte za poliranje bilo kakvih grubih ivica u svakom momentu, a možete isprobati staklenu koja se može se koristiti čak i na najslabijim noktima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bazni premaz

Kada lakirate nokte kod kuće, nemojte preskočiti osnovni premaz. Ovaj korak štiti nokte od mrlja laka i pomaže da boja izgleda zasićenije i neprozirnije sa samo jednim slojem.

Umjereno s akrilom ili gelom

Manikir s akrilom ili gelom, koliko god da je dugotrajan i praktičan, veoma je težak za nokat.  Glavni problem je izlaganje UV svjetlu u uređaju za sušenje, koje može oštetiti kožu ispod i oko nokta. Preporučuje se nanošenje kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom prije postupka ili nošenje rukavica koje otkrivaju samo nokte.

Vlažite ruke i nokte

Mješavina ulja badema i avokada idealna je kako bi održala zanoktice i nokte hidratiziranim, a efikasne su i formule koje sadrže sastojke za vlaženje poput glicerina.

 Ishrana bogata proteinima

Dodajte vitamine i suplemente poput biotina, vitamina E i ribljeg ulja te hranu bogatu proteinima poput pasulja, ribe i orašastih plodova u svoj dnevni režim ishrane.

 

The post Njega noktiju – savjeti i trikovi appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BIO SAM LJUBAVNIK LEPE BRENE! Poznati muzičar šokirao sve izjavom

BIO SAM LJUBAVNIK LEPE BRENE! Poznati muzičar šokirao sve izjavom

“Tresla golim dupetom pred djecom i starima” Žestoke kritike zbog Karleušinog provokativnog nastupa

“Tresla golim dupetom pred djecom i starima” Žestoke kritike zbog Karleušinog provokativnog nastupa