in

Radujem se skorašnjem dolasku u Banjaluku

Radujem se skorašnjem dolasku u Banjaluku
Slatka-Tajna.Eu
Radujem se skorašnjem dolasku u Banjaluku

BANJALUKA – Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je večeras u Banjaluci da je obilježavanje 30 godina postojanja Teniskog saveza Srpske značajno jer je vezano za jubilej Republike.

Višković, koji je prisustvovao večerašnjoj svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja Teniskog saveza Srpske, izrazio je zahvalnost svima koji su u najteže vrijeme na ovom prostoru imali snage, volje i moći da osnuju ovaj savez, da ga njeguju i razvijaju taj sport.

On je dodao da ga posebno raduje saradnja Teniskog saveza Srpske sa Teniskim savezom Srbije i to da se ona proširuje i unapređuje.

Višković je naglasio da se u Republici Srpskoj uspjesi sportista iz Srbije doživljavaju kao da su uspjesi sportista Srpske.

“Sportisti su najbolji ambasadori i promoteri Republike Srpske i moramo učiniti sve da im pomognemo”, naglasio je Višković.

Višković je rekao da je imao čast da pomogne izgradnju Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci i izrazio nadu da će i naredne generacije pomagati razvoj tog centra i tenisa, jer oni to zaslužuju.

Premijer Srpske je uputio čestitke za 30. rođendan sportistima, trenerima i svima u Teniskom savezu Republike Srpske, izrazivši nadu da će Srpska iznjedriti tenisere u rangu najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Novaku Đokoviću dodijeljen je Zlatni grb Teniskog saveza Republike Srpske koji je večeras uručen njegovoj majci Dijani Đoković.

Đoković je u video-obraćanju čestitao 30 godina postojanja Teniskog saveza Republike Srpske i 20. ATP Čelendžer turnir “Srpska open” u Banjaluci i istakao da je jako važno u životu, pogotovo u sportu, uvijek pronaći motiv, nešto što pokreće čovjeka, kao gorivo, da bi izvukao maksimum iz sebe.

On je naveo da je dječija mašta nešto najljepše na svijetu i da je treba njegovati.

“Imao sam veliku sreću i zadovoljstvo u životu da ostvarim dječačke sportske snove jer je tenis ušao u moj život jako rano i već sam od sedme-osme godine u svojoj sobi pravio trofeje od improvizovanih materijala, kao što je vimbldonski i zamišljao kako ga držim na centralnom terenu”, rekao je Đoković.

On je istakao da se raduje skorašnjem dolasku u Banjaluku.

Dijana Đoković zahvalila je u Novakovo ime i izrazila zadovoljstvo zbog boravka u Banjaluci, čestitajući jubilej Teniskom savezu Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je Teniski savez Srpske povodom 30 godina postojanja Ordenom NJegoša Drugog reda. Orden je u njeno ime uručio predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Viškoviću je uručeno priznanje Zlatni grb, koje Teniski savez Srpske dodjeljuje za nemjerljiv doprinos razvoju teniskog sporta u Republici Srpskoj.

Isto priznanje dodijeljeno je i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koje će mu biti uručeno naknadno, kao i predsjedniku Srpske Željki Cvijanović. Zlatni grb uručen je i kompaniji “M:tel”.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović rekao je večeras da su Banjaluka i Srpska na teniskoj mapi svijeta i istakao da se na teniskom terenu usvajaju najveće ljudske vrijednosti.

“Naš san i cilj je velika teniska dvorana i proširenje nacionalnog teniskog centra u kojem bi djeca imala najbolje uslove za trening tokom cijele godine”, rekao je Milinović i dodao da vjeruje u ispunjenje snova.

On je naglasio da je Teniski savez Srpske, koji okuplja sve teniske klubove u Republici, ponosan na 20. ATP čelendžer.

Predsjednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović zahvalio je Teniskom savezu Republike Srpske i predsjedniku Drašku Milinoviću za odličnu saradnju koju imaju dugi niz godina u korist tenisa i razvoja mladih igrača.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User
PODUZETNICAMA U ZDK ISPLAĆENA REFUNDACIJA DOPRINOSA U IZNOSU OD 322.250,00 KM

PODUZETNICAMA U ZDK ISPLAĆENA REFUNDACIJA DOPRINOSA U IZNOSU OD 322.250,00 KM

Dobre vijesti: Pretrage pokazale da je sa Džananom Musom sve u redu

Dobre vijesti: Pretrage pokazale da je sa Džananom Musom sve u redu