in

Radovi na olimpijskom bazenu počinju u četvrtak? / Bljesak.info

Radovi na olimpijskom bazenu počinju u četvrtak? / Bljesak.info
Slatka-Tajna.Eu
Radovi na olimpijskom bazenu počinju u četvrtak? / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Starmo.ba / Prve fotografije bazena?

Prvi građevinski radovi na lokaciji za budući olimpijski bazen u Mostaru, trebali bi početi u četvrtak, 25. kolovoza saznaje portal StarMo.

Stiže i Novalić?

Nakon što rano ujutro građevinski strojevi krenu s čišćenjem i uređenjem prostora, lokaciju na prostoru Južnog logora će obići i premijer Federacije BiH Fadil Novalić sa suradnicima i predstavnicima Grada Mostara.

Vlada FBiH je nedavno odobrila 8 milijuna maraka za izgradnju olimpijskog bazena, ali to nije ukupna cijena, s obzirom na to da projekt uključuje – osim dva zatvorena bazena – i izgradnju pratećih sadržaja, ali i odgovarajućeg hotela.

Portal StarMo ekskluzivno je objavio grafike budućeg izgleda zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru, čija se gradnja čeka već desetljećima.

Priča o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru posebno je dobila na zamahu nakon sjajnih rezultata mlade mostarske plivačice Lane Pudar. StarMo saznaje da postoje planovi i ideje da se, osim olimpijskog bazena, u budućnosti gradi s druge strane Neretve poseban aqua-park, a cijeli kompleks bi bio uvezan mostom preko rijeke.

Predstavljanje pa nabava?

Procjenjuje se da bi izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru mogla trajati oko dvije godine.

Podsjetimo, javnost je zbunio podatak da je projekt bazena predstavljen prije nego što je realizirana javna nabava za izradu projektne dokumentacije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U ožujku prošle godine iz Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara rečeno je kako ”suvremeni olimpijski bazen kakvog nema u regiji prema regulacijskom planu Mostar ima planiran gotovo dvije godine” te da je riječ o investiciji od 12 milijuna KM koja može biti realizirana za godinu dana. Naravno, uz pomoć novčanika s drugih razina. Rečeno je i da je ”na izradi projekta radio veliki broj stručnjaka” a video-prezentaciju je odgledala i Lana Pudar.

Foto: Starmo.ba / Olimpijski bazen u Mostaru?

No, u odluci iz srpnja o izmjeni Plana nabavki Grada Mostara za 2022. godinu nalazi se i stavka koja se odnosi na projektiranje bazena. Tako se u dijelu nabavki iz nadležnosti Odjela za urbanizam i građenje, Službe za građenje i obnovu, izmijenila točka o izradi projektne dokumentacije za izgradnju gradskog olimpijskog bazena – idejni projekt.

Procijenjena vrijednost nabavke je 6.000 KM a ona će se izvršiti direktnim sporazumom. Kao okvirni datum pokretanja postupka i zaključenja ugovora naveden je treći kvartal ove godine. Ispada tako da smo imali predstavljanje projekta prije nego je realizirana javna nabava za izradu projektne dokumentacije.

“Mi smo u Gradskoj upravi napravili određene poteze i očekujemo u narednih 15 do 30 dana stvarni početak izgradnje bazena. Imamo na raspolaganju osam milijuna KM, to neće biti nažalost dovoljno za izgradnju kompletnog kompleksa, međutim, federalni premijer je obećao da će nas i dalje pratiti”, kazao je Kordić nakon dočeka Lane Pudar u Mostaru.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Košarkaši Srbije večeras igraju protiv Grčke

Košarkaši Srbije večeras igraju protiv Grčke

“Roditelji, smanjite očekivanja od djece i pustite učitelje da rade svoj posao”

“Roditelji, smanjite očekivanja od djece i pustite učitelje da rade svoj posao”