in

Rođen u Kanadi, igrao u Hrvatskoj, pojačao prvoligaša u BiH

Rođen u Kanadi, igrao u Hrvatskoj, pojačao prvoligaša u BiH
Slatka-Tajna.Eu
Rođen u Kanadi, igrao u Hrvatskoj, pojačao prvoligaša u BiH

Među pedesetak stranaca u bh. nogometu, ovog ljeta redove prvoligaša Sim Bau, pojačao je nogometaš iz Kanade. Zbog prezimena svi ga vežu za najvećeg moćnika u hrvatskom nogometu.

Ivan Mamić (21) vjerovatno je iz istog porodičnog stabla kao Zdravko Mamić. Da je došao u Hrvatsku prije četiri pet godina, u Maksimiru bi ga dočekali s crvenim tepihom i najvećim počastima.

A tko je Ivan Mamić, polivalentni Kanađanin, izvrsne građe i fizičkih predispozicija.

– Rođen sam u gradu Hamilton, Ontario, a odrastao sam u St. Catharines, Ontario-predstavlja se dvadesetjednogodišnji Mamić.

Iz obiteljskog okruženja vuče nogometne gene…

– Otac Jozo, majka Ana, brat Martin i tri sestre Anđela, Jelena i Ivana, moja su najveća podrška.
Otac je igrao u Republičkoj ligi za Zmaj iz Makarske i u kanadskoj Nacionalnoj Ligi za Romu. Brat Martin je igrao u Americi i u kanadskoj prvoj ligi prije 13 godina.

Ivan je prve korake napravio u Kanadi.

-Počeo sam igrati nogomet kao malo “dite” u našem lokalnom hrvatskom klubu, potom sam prešao u pionire St. Catharines Concord SC. Tu sam igrački stasao.

Igrački uzor mu je “Vatreni”…

-Marcelo Brozović!

U kanadskom nogometu na dobrom su glasu igrači s ovih prostora.

-U Kanadi su igrali nacionalnu ligu Sandro Rajković, Domagoj Bešlić, Marin Vučemilović-Grgić, Tihomir Maletić… Poslije njih su došli, isto super igrači, poput Harisa Redžepjia i Zorana Kokota.

O braći Mamić

Ivanova loza je iz BiH. Odakle je i Davor Šuker, zatim aktuelni hrvatski izbornik Zlatko Dalić i mnogi drugi vrsni nogometaši.

-Moji su iz Livna, točnije selo Srđevići. Davnih dana su došli iz Zidine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nije Ivan sreo Mamiće, ali ga veseli što nose isto prezime. Poštuje sve što su Mamići uradili i dali za Dinamo i hrvatski nogomet.

– Ne poznajem osobno braću Mamić, ali bi ih volio upoznat, jer mislim da je Zoran bio odličan igrač i trener, a Zdravko, bez obzira na sve što se vrti oko njega, napravio je puno za hrvatski nogomet- uvjeren je Ivan.

U Sim Bau je došao posredstvom “impressaria” Danijela Pavlovića.

– Došao nam je neočekivan poziv. Trener je radio na pojačanjima i složio momčad da bude konkurent za vrh tabele. Ja sam ovu priliku u Sim Bau gledao kao “Win-Win” situaciju za mene osobno i za klub. Ja dolazim u ambiciozan klub, a Sim Bau u meni je dobio ambicioznog igrača, željnog igre.

Jasan cilj

Zahvalan je svima na tretmanu, koji ima u klubu.

-Od prvog dana sam odlično primljen. Vidio sam odmah da je klub ambiciozan. Igrači su kvalitetni, treneri vrhunski, i uslovi za rad su odlični. Sve to zajedno može dati lijep rezultat. To me obradovalo na startu. Stvarno imamo dobru momčad, trenere, upravu, navijače…

On ima jasan cilj.

-Želim se što prije uklopiti u momčad i želim biti jako važan dio kluba. Želim pokazati da sam igrač visoke kvalitete i da trener u svakom trenutku na mene može računati-poručio je na kraju stasiti univerzalac Ivan Mamić u razgovoru za Sportske.

Prije dolaska u BiH Mamić je iskustvo stjecao u Belupu, Međugorju, Dragovoljcu.

E.K.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Završen drugi ciklus Programa edukacije Akademija ženskog podzetništva

Završen drugi ciklus Programa edukacije Akademija ženskog podzetništva

Osnivač logora, u kojem su ubijani i mučeni Bošnjaci, u Gradskom vijeću Beograda

Osnivač logora, u kojem su ubijani i mučeni Bošnjaci, u Gradskom vijeću Beograda