in

To su njegova posla, ništa iz povijesti nije naučio

To su njegova posla, ništa iz povijesti nije naučio
Slatka-Tajna.Eu
To su njegova posla, ništa iz povijesti nije naučio

Gordan Jandroković

Foto: Vijesti / HRT

Nakon što su srbijanski mediji jučer objavili da je Apelacijski sud u Beogradu potvrdio optužnice protiv četvorice hrvatskih pilota ratnog zrakoplovstva za, kako navode, ratne zločine počinjene u operaciji Oluja 1995., srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić to je jutros komentirao te, među ostalim, hrvatske pilote nazvao zločincima. Na to je reagirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Jandroković je rekao da Hrvatska odbacuje sve optužbe protiv pilota i da ćemo iskoristiti pregovore koje Srbija vodi za ulazak u EU kako bismo poručili da takvo što nećemo tolerirati. 

– To su Vučićeva posla, ništa taj čovjek iz povijesti nije naučio. To što on radi ne pridonosi nimalo u poboljšanju naših bilateralnih odnosa, upravo suprotno. Srbija je zemlja koja ima puno svojih problema, problema oko kosova, problema hoće li na rusku stranu ili stranu Zapada i onda koristi ovakve situacije kako bi skretala pozornost sa svojih stvarnih problema. Hrvatska odbacuje tu optužnicu ona je političke prirode i nema nikakvo pravno utemeljenje i poruka svima u Srbiji – okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite. 

– Hrvatska će zaštititi naše pilote. Mi smatramo da je ta optužnica, ponavljam, pravno neutemeljena, ona je isključivo političke prirode, mi je odbacujemo i povući ćemo sve potrebne korake kako bismo zaštitili naše građane, dodaje. 

Vučić: Nemam ništa protiv Hrvata, već protiv zločinaca koji su ubili djecu

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Nisam tužilac za ratne zločine, ali sam ponosan na činjenicu da je netko imao hrabrosti poslije 27 godina tražiti odgovornost za srpsku djecu i ubijene srpske starce, posebno za ubijenu srpsku djecu. Ta djeca su imala 7, 9, 11 i 13 godina, koja su pobijena na Petrovačkoj cesti. Ta djeca nisu počela da žive. A onima koji bi to zloupotrebljavali, da govore da netko nešto ima protiv Hrvata… Ne, nema nitko ništa. Ima protiv zločinaca koji su ubili djecu, rekao je među ostalim Aleksandar Vučić. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Kako je završio zaboravljeni as kojeg je Ferguson predstavio zajedno sa Ronaldom?

Kako je završio zaboravljeni as kojeg je Ferguson predstavio zajedno sa Ronaldom?

Junajted je vrhunski tim sa vrhunskim igračima

Junajted je vrhunski tim sa vrhunskim igračima