in

Sarajevo protiv Slobode traži pobjedu za mir u kući

Sarajevo protiv Slobode traži pobjedu za mir u kući
Slatka-Tajna.Eu
Sarajevo protiv Slobode traži pobjedu za mir u kući

U sjajnom ambijentu na gradskom stadionu u Srebreniku, po sunčanom vremenu i na idealnom travnjaku,pred oko 500 ljubitelja nogometa iz Srebrenika, Tuzle, Brčkog, Gračanice, Kalesije, Gradačca…nogometni „pjesnici“ iz Tuzle, momčad FK Tuzla City, u okviru zaostalog 2 kola Premijer lige BiH ugostila je momčad HŠK Posušje.

Tuzlaci su bili papirnati favoriti u ovom važnom meču za oba rivala i to su praktično potvrdili tijekom cijelog toka meča. Izabranici Dragana Jovića od prvog minuta igre bili su bolji, angažovaniji, poletniji, borbeniji i na kraju sasvim zasluženo slavili visokim rezultatom 3:0.

U 20 minuti sudac Dražen Marić iz Bijeljine pokazao je na kreč, loptu je namjestio na penal Anto Hrkač, ali je njegov udarac sjajno zaustavio najbolji igrač meča, vratar gostiju Luka Kukić koji je odbio loptu na koju je natrčao Damir Mehidić i zatresao storu gostiju za vodstvo tuzlaka 1:0, a što je izazvalo erupciju oduševljenja kod domačih navijača.

U drugom poluvremenu Jović u vatru baca Čelikovića, Kulibalia, Nargalića i Kuzmanovića a što daje rezultat i već u 60 minuti Salko Nargalić manirom rasnog strijelca povećava vodstvo nogometnih „pjesnika“ iz Tuzle na 2:0. U samoj završnici meča, u trećem minutu sudijske nadoknade na sceni je opet Salko Nargalić koji pogađa za konačnih 3:0.

Kraj meča igrači Tuzla Citya dočekuju uzdignutih ruku,igrači ih u svlačionicu ispraćaju pravim ovacijama za sve što su im pokazali u ovom meču.

Šef stručnog štaba prima čestitke sa brojnih strana za još jedno izdanje njegovih učenika za nogometne „udžbenike“ a o samom meču rekao nam je, između ostalog, sljedeće:

-Čestitam mojim igračima koji su sjajno odigrali ovaj meč. Osim tri postignuta zgoditke stvorili smo još par kolosalnih šansi koje nismo realizovali zbog nedostatka koncentracije u samoj završnici akcija. Nema veze, važno je da se vidi da imamo igru,da su svoju priliku iskoristili igrači koji su do sada dobijali manju minutažu i vjerujem da ćemo u subotu u Srebreniku protiv neugodnog Leotara biti još bolji, opasniji, konkretniji… i koristim priliku da pozovem naše vjerne navijače da dođu u što većem broju, da nas bodre cijeli tok meča a mi ćemo im se revanširati kvalitetnom igrom i novim trijumfom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sjajan gest FK Tuzla City

Par puta tijekom meča oficijelni spiker pročitao je pismo podrške uprave kluba, stručnog štaba, igrača i navijača klub FK Tuzla Citya koje su uputili našem prvaku NK Zrinjski pred njihov meč protiv Slovana.

Sa lica mjesta piše i snimio Rešad MAMELA (sportske.ba)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Oplemenite životni prostor: Ogledala savršen dekor enterijera

Oplemenite životni prostor: Ogledala savršen dekor enterijera

Guterres zabrinut zbog situacije u nuklearki Zaporižje

Guterres zabrinut zbog situacije u nuklearki Zaporižje