Categories: Sport

Barcelona spas traži u Miralemu Pjaniću: Rukovodstvo kluba uskoro za stolom s bh. fudbalerom

Trener katalonskog velikana Xavi Hernandez odlučio je zadržati 32-godišnjeg veznjaka koji bi prve minute trebao dobiti tokom vikenda u meču s Real Sociedadom.

Pjanić bi uz njemačkog golmana Marca-Andrea ter Stegena mogao biti spasilac Barcelone ove sezone. Klub će od njih zatražiti smanjenje plata iako to nisu planirali.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ranije je objavljeno kako Pjanić neće dodatno spuštati platu jer je već prošle sezone spustio primanja za čak 60 procenata. Ipak, uskoro će Pjanić i Ter Stegen ponovo za stol s rukovodstvom kluba.

Navodno, kapiteni Barcelone Sergio Busquets i Jordi Alba odbili su dodatno smanjenje primanja. Smatraju da su već dovoljno novca poklonili klubu i to je napravilo problem.

Izuzetak je Gerard Pique. On je spreman da se odrekne 15-20 procenata late i pregovori se nastavljaju u narednim danima.

Klub će se u svakom slučaju okrenuti Pjaniću i Ter Stegenu. Pokušat će dogovoriti smanjenje plata kako bi mogli bez problema završiti registracije igrača koje planiraju dovesti do kraja prijelaznog roka te Julesa Koundea.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Bh. fudbaler je po dolasku u Barcelonu imao bruto platu od gotovo 16 miliona eura (15 620.000). Kada se oduzme porez ta plata na godišnjem nivou je oko osam miliona eura neto.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







On se prošle godine odrekao čak 60 procenata plate, odnosno 9.4 miliona eura bruto. Tako je bh. veznjak u protekloj sezoni od kluba dobio 4.7 miliona eura neto plate.

Spreman je bio Pjanić da se ponovo odrekne plate kako bi ostao u klubu. To će na kraju očigledno i učiniti jer kapiteni nisu baš veseli da pristanu na dodatno smanjenje.

Kapiteni Barcelone imaju ogromne ugovore. Sergio Busquets zarađuje 22 miliona eura bruto, a Jordi Alba jedan milion manje.

Najplaćeniji fudbaler katalonskog kluba je Nizozemac Frenkie de Jong koji ima godišnja primanja od preko 29 miliona eura bruto.

Redakcija

Recent Posts

Poznata biračka mjesta u Hrvatskoj, više ih je nego 2019.

IlustracijaFoto: Goran Stanzl / Pixsell Za 12 zastupnika koji će ih predstavljati u Europskom parlamentu, hrvatski…

17 minuta ago

Nadal otkrio da li karijeru završava na Rolan Garosu

Rafael Nadal posljednjih nekoliko nedjelja glavna je tema u svijetu tenisa, a mnogo se priča…

18 minuta ago

LA Lejkersi se razišli sa trenerom

Ekipa Košarkaškog kluba Los Anđeles Lejkersa ostala je bez trenera.

2 sata ago

Najstariji turistički vodič u BiH čuva ključ kraljevskog grada (VIDEO)

Tvrtko Zrile iz Jajca ima 81 godinu i vjerojatno je najstariji turistički vodič u Bosni…

4 sata ago

Monako u dramatičnoj završnici savladao Fenerbahče

Košarkaši Monaka savladali su večeras u gostima ekipu Fenerbahčea. U dramatičnoj završnici ekipa Monaka slavila…

4 sata ago