in

Norvežani došli do minimalne pobjede, Modri kasno proigrali

Norvežani došli do minimalne pobjede, Modri kasno proigrali
Slatka-Tajna.Eu
Norvežani došli do minimalne pobjede, Modri kasno proigrali

Bodo/Glimt – Dinamo

Foto: Marko Lukunic / pixsell

Nogometaši zagrebačkog Dinama poraženi su sa 1-0 na gostovanju kod norveškog prvaka Bodo/Glimta u prvoj utakmici doigravanja za ulazak u Ligu prvaka.

Pogodak za pobjedu Norvežana postigao je u 37. minuti udarcem glavom Amahl Pellegrino na ubačaj Mugishe.

Dinamo je boljom igrom u nastavku stvorio nekoliko prilika, u 71. minuti je Martin Baturina i postigao pogodak, ali je on poništen zbog zaleđa u kojem se u začetku akcije našao Bruno Petković koji je u 86. minuti iz najbolje Dinamove šanse poslao loptu pokraj vrata sa 14 metara.

Uzvrat na Maksimiru na rasporedu je u srijedu, 24. kolovoza, s početkom u 21 sat.

Dinamo je u Norvešku stigao s idejom – ne izgubiti. Igranje na neuobičajenoj podlozi, koju je dodatno otežala i kiša koja je padala u Bodu prije utakmice, bilo je još jedan otežavajući faktor za Čačićevu momčad.

Norvežani su krenulo agresivno u utakmicu, radili visok pritisak i onemogućavali kombinatoriku Dinamovim igračima. Prijetili su “modri” samo povremenim bljeskovima. Tako je u 7. minuti, nakon kombinacije s Oršićem, priliku za udarac s lijeve strane kaznenog prostora dobio Josip Drmić, ali mu je lopta prešla preko noge i otišla visoko preko gola.

Domaći su prvi udarac unutar okvira uputili u 14. minuti, kad je Wembangomo sa 18 metara pucao ravno u ruke Livakovića.

Do polovice poluvremena Dinamo je još jednom zaprijetio. U 23. minuti Oršić je lijevo iskosa sa 22-23 metra gađao bliži kut, ali je domaći vratar Haikin to uspio obraniti.

Od tada su Norvežani krenuli u novu ofenzivu, a ona im se isplatila u 37. minuti. S desne strane je loptu u kazneni prostor ubacio Mugisha Mvuka, lopta je preletjela Lauritsena, idealno došla na glavu Amahla Pellegrina, a najbolji strijelac norveškog prvaka je glavom sa šest metara svladao Dominika Livakovića.

Amahl Pellegrino

Foto: Marko Lukunic / pixsell

U 42. minuti domaće su centimetri dijelili od drugog pogotka. Nakon udarca iz kuta lopta je došla na glavu Salvesena koji sa pet metara udarcem glavom pogađa gredu. Dvije minute poslije je Hagen iz slobodnog udarca sa 23 metra pogodio živi zid, bio je prvi na odbijenoj lopti, ali je i taj njegov udarac bio neprecizan.

Posljednju opasnu akciju u prvom poluvremenu izveo je Dinamo. Stefan Ristovski je dao vrlo dobru dubinsku loptu prema Drmiću, ali je Dinamov napadač za korak ostao prekratak, jer je prvi do lopte stigao domaći vratar Haikin koji je izašao gotovo do ruba kaznenog prostora.

Ante Čačić je, nezadovoljan igrom svoje momčadi, već na početku drugog dijela napravio dvije zamjene: Bruno Petković je ušao umjesto Drmića, a Luka Ivanušec umjesto Špikića.

No, domaći su i na početku drugog dijela bili opasnija momčad. Mugisha Mvuka je bio stalna opasnost na desnom boku, a Pellegrino pred vratima. Strijelac prvog pogotka bio je blizu drugom u 54. minuti, kad je dobio loptu u kaznenom prostoru i gađao donji lijevi kut Dinamovih vrata, ali je lopta prošla uz vratnicu.

Samo minutu poslije Livaković je spriječio udvostručenje domaće prednosti. Pucao je Mvuka u bliži kut, ali je Dinamov vratar bio spreman.

Te akcije kao da je donijela otriježnjene u gostujućem sastavu. Bruno Petković je konačno počeo sličiti na igrača koji se meteorskim usponom domogao mjesta u reprezentaciji svjetskih doprvaka. Njegova prisutnost na terenu bila je uočljiva, a u 60. minuti je malo nedostajalo da se upiše i u strijelce. Oršić je ubacio, a Petkovićev udarac glavom je prošao malo iznad grede.

U istoj minuti su igrači zamijenili uloge. Petković je namjestio loptu za Oršića na njegovoj omiljenoj poziciji, ali Dinamov najbolji strijelac u europskim natjecanjima nije bio precizan.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dinamova ambicija da se iz Norveške vrati neporažen nakratko je djelovala ispunjenom u 71. minuti. Lijepa akcija koja je preko Petkovića, Ivanušeca i Emrelija dovela Baturinu u poziciju za šut s ruba kaznenog prostora, a mladi nogometaš je pogodio gornji desni kut. Međutim, odmah su se oglasili suci i pokazali da je u začetku akcije Petković kod prijema lopte bio u zaleđu.

Martin Baturina

Martin Baturina

Foto: Marko Lukunic / pixsell

Dinamo je i dalje pokušavao doći do pogotka. U 82. minuti je Ademi pokušao glavom, ali je Haikin i to obranio. U 83. minuti je pokušao Gojak s istim ishodom, a u 84. minuti je prošla akcija do Emrelija koji je stigao loptu kod gol-crte i pokušao u padu iz mrtvog kuta pogoditi mrežu. Uspio je, ali samo s vanjske strane.

U protuudaru je Pellegrino pripremio odličnu poziciju za Gronbaeka, ali je ovaj pucao visoko preko gola.

U 86. minuti najbolju priliku na utakmici imao je Bruno Petković. Primio je loptu na rubu kaznenog prostora, oslobodio se dvojice suparničkih braniča, izborio čistu poziciju za udarac i onda sa 14 metara promašio vrata.

S obzirom na viđeno u posljednjih 30 minuta drugog poluvremena, Dinamo je u Norveškoj možda i zaslužio doći do pogotka i ostati neporažen, ali s obzirom na prvih sat vremena, Zagrepčani moraju biti sretni da se u Zagreb vraćaju sa zaostatkom od samo jednog gola, što je dobro ishodište za lov na Ligu prvaka pred vjerojatno punim maksimirskim tribinama.

Bodo/Glimt - Dinamo

Bodo/Glimt – Dinamo

Foto: Marko Lukunic / pixsell

Tijek susreta

Bodo/Glimt – Dinamo 1:0

Pellegrino 37′

86′ Najbolja prilika za Dinamo na utakmici, Petković je iskoristio veliku neopreznost obrane domaćina, oslobodio se dvojice braniča i neometano pucao, ali lopta je otišla malo iznad grede

71′ Zabio je Baturina sjajan gol, ali ubrzo je poništen zbog zaleđa Petkovića na početku akcije

69′ Izlazi Oršić, a ulazi Emreli

64′ Petković je sjajno proigrao Oršića, koji je imao otvoren put ka golu, ali odlučio je stati i proigrati Brunu, ali golman domaćina dolazi prvi do lopte.

60′ Dinamo je uspio popraviti igru, više kombiniraju, spustili su loptu na zemlju. Imali su sada dvije izgledne prilike. Prvo je Petković glavom pucao iznad gola, a zatim je Oršić u svom stilu gađao suprotni kut, ali i to odlazi iznda grede.

54′ Nastavila se dominacija domaćina iz prvog poluvremena, Pellegrino je opet bio u sjajnoj poziciji za povećati prednost, ali odlazi lopta malo pored vratnice.

52′ Prvi žuti karton na utakmici, dobio ga je Josip Mišić nakon neopreznog starta na centru

46′ Počinje drugo poluvrijeme, trener Dinama odlučio se na dvije promjene. Ulaze Luka Ivanušec i Bruno Petković, a svoje su u Norveškoj odigrali Špikić i Drmić

45′ KRAJ PRVOG POLUVREMENA

44′ Hagen je sada izveo slobodni udarac iz vrlo opasne pozicije, ali Ljubičić to blokira u živom zidu. Modri su dosta nervozni i čekaju kraj prvog poluvremena

42′ Dinamo se nalazi u teškoj situaciji, apsolutna dominacija domaćina, Salvesen je sada pogodio gredu nakon kornera. Modri bi vrlo lako mogli primiti još jedan gol

37′ GOL! Poveli su domaćini preko Pellegrina, Mvuka je ubacio s desne strane, a između Ristovskog i Lauritsena sjajno se snašla sedmica domaćina i glavom pospremila loptu u mrežu Livakovića

33′ Imao je Dinamo sada dosta sreće, izgubili su loptu na centru. Domaćini su brzo kombinirali po desnoj strani, ali Salvesen je loše pucao na kraju

23′ Najveća prilika za Dinamo, pucao je Oršić s 25 metara, bio je to iznimno nezgodan udarac, ali uspio je to obraniti Haikin

17′ Dobro je Dinamo sada izišao u protivničku polovicu, Oršić je sjajno povukao loptu, probio sredinu i ostavio loptu na Špikića, krilni napadač zatim šalje do Ristovskog, Makedonac nije najbolje zahvatio loptu i bit će samo gol-aut za domaćina

15′ Saltnes je sjajno probio po lijevoj strani, njegov ubačaj zaustavio je kapetan Ademi. Moglo je sada biti vrlo opasno po Modre.

14′ Novi pokušaj domaćina, Wembangomo je pucao slabijom nogom s distance, brani to bez problema Livaković

10′ Dinamo igra dosta oprezno na početku susreta, Bodo/Glimt je opasnija momčad, više napadaju, Modri ne uspijevaju zadržati loptu

6′ Prvi su na susretu zaprijetili domaćini, Vetlesen je pucao s 20 metara, ali od bloka to hvata Livaković

Čačić se odlučio za nekoliko promjena u odnosu na derbi s Hajdukom. Prednost su dobili Oršić i Drmić, a na klupi ostaju Ivanušec i Petković. Velika vijest za navijače Dinama je fenomenalni Martin Baturina u prvih 11, on bi trebao predvoditi vezni red Modrih.

SASTAVI

Bodo/Glimt (4-3-3): Haikin – Sampsted, Amundsen, Hoibraten, Wembangomo – Saltnes, Hagen, Vetlesen – Mvuka, Salvesen, Pellegrino

Dinamo (4-2-3-1): Livaković – Ristovski, B. Šutalo, Lauritsen, Ljubičić – Mišić, Ademi – Špikić, Baturina, Oršić – Drmić

Bodo/Glimt je neugodan protivnik, neporaženi su godinu dana na svom terenu, a u posljednjih sedam utakmica postigli su 32 gola. Prednost za domaćine trebala bi biti i umjetna trava.

S druge strane Dinamo nakon pobjede nad Hajdukom dolazi u dobrom raspoloženju u Norvešku. Trener Ante Čačić još ne zna za poraz u svom drugom mandatu na klupi Modrih, a nastavak dobrih rezultata očekuje se i večeras. 

Uz umjetnu travu, Modre očekuje i pun stadion Aspmyra, koji prima oko osam tisuća navijača. Glavni sudac večerašnjeg susreta je Danny Makkelie iz Nizozemske, a VAR sudac je Nijemac Marco Fritz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Voleo bih da postignem gol, ali prioritet je rezultat

Voleo bih da postignem gol, ali prioritet je rezultat

Još jedno pismo o još jednoj aljkavosti u mostarskoj ulici / Bljesak.info

Još jedno pismo o još jednoj aljkavosti u mostarskoj ulici / Bljesak.info