in

Bh. sramota se širi kontinentom: Deveta najveća zemlja Evrope bruji o nesposobnom savezu

Slatka-Tajna.Eu

Žensku odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 20. augusta do 10. septembra očekuje šest mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a prvi od njih za četiri dana u Norveškoj.

Reprezentativke su obavile pripreme i krenule put Sarajeva odakle se trebaju zaputiti za ovu skandinavsku zemlju, no sve je to daleko od idealnog, što je na svom Instagram profilu potvrdila i reprezentativka Milana Božić:

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH na kvalifikacijama za EP.”

Ovu priču podijelio je i jedan od najvećih sportskih portala u Poljskoj, “sport.pl”, čiji novinari inače dosta pažnje posvećuju odbojci zbog uspjeha koji u ovom sportu prave reprezentativne selekcije Poljske.

Građani devete najveće zemlje u Evropi tako na ovom portalu mogu pročitati ovu bh. sramotu u režiji Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine koji reprezentativkama nije bio u stanju obezbijediti adekvatne sobe za spavanje.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Odbojkašice Bosne i Hercegovine sudjeluju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sljedeće godine. Igrači su pokazali u kakvim skandaloznim uslovima moraju živjeti i za njih “zahvalili” matičnom savezu”, piše pomenuti portal ocjenjujući uslove naših odbojkašica skandaloznim, a riječ skandal iskoristili su i u naslovu članka. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Inače, početak kvalifikacija naše odbojkašice očekuje 20. augusta na gostovanju u Norveškoj.

Bez obzira na ishod kvalifikacija, ovim djevojkama jednostavno nemamo pravo zamjeriti u slučaju eventualnog lošeg rezultata, dok s druge strane moramo biti beskrajno sretni i ponosni ako i povrh svega naprave dobar rezultat. 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Alisa Čajić privukla pažnju smjelom i odvažnom kombinacijom na crvenom tepihu

Postoji rizik da BiH plati 28 miliona KM za lične karte koje nisu iskorištene