in

Tragična sudbina porodice Drecun: Živjeli 10 metara od ubice, samo unuk preživio

Tragična sudbina porodice Drecun: Živjeli 10 metara od ubice, samo unuk preživio
Slatka-Tajna.Eu
Tragična sudbina porodice Drecun: Živjeli 10 metara od ubice, samo unuk preživio

U nedjelju u selu Ljubostinj sahranjena su tri člana porodice Drecun koje je Vuk Borilović ubio u krvavom piru na Cetinju. U pucnjavi živote su izgubili Rajko Drecun (56), njegovi roditelji Dimitrije (81) i Danica Drecun (74), dok je najmlađi član porodice Aleksandar Drecun (32) povrijeđen.

Komšije porodice Drecun za crnogorske medije rekli su da ne mogu ni da pretpostave šta je bio motiv da Borilović ubije tri člana ove porodice koja je živjela desetak metara od ubice.

“To su stari ljudi, živjeli su u tom dijelu kuće sami, dok im je sin bio ispod njih. Ne znam šta su mu oni skrivili. Ubio je prvo njih dvoje, a zatim i njihovog sina i unuka koji su došli čim su čuli pucnje. Uperio je pušku i upucao obojicu. Porodicu Martinović znam iz grada. Ovde su se nedavno doselili, odnosno iznajmili stan. E kamo sreće da nisu. Sad bi bili živi”, rekao je jedan komšija za crnogorski Standard nekoliko dana nakon pucnjave.

Prve žrtve – tri člana porodice Martinović

Borilović je krvavi pir počeo oko 15.30 u sopstvenoj kući gde je također ubio tri člana porodice Martinović koji su živjeli u stanu na spratu kao podstanari.

Izvor : Privatna arhiva (Nataša Pejović Martinović sa sinovima)

Na licu mjesta ubijena su dva dječaka M. (11) i M. (8), a njihova majka Nataša Pejović Martinović teško je ranjena. Po prijemu u bolnicu, podlegla je povredama.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”.

Samo unuk preživio u kući porodice Drecun

Slijedeće žrtve Borilovića bili je porodica Drecun. Kako je kasnije saopšteno, ubica je ušao u komšijsku kuću i prvo pucao u starije sugrađane – Danijelu i Dimitrija Drecuna.

Izvor : Privatna arhiva

Njihov sin Rajko je, kako su prenijeli crnogorski mediji, ka kući potrčao kada je čuo pucnje. Nažalost, nije stigao na vrijeme da spasi roditelje, a i sam je ubrzo postao žrtva kada ga je Borilović upucao na pragu porodične kuće.

Jedini koji je preživeo napad iz porodice Drecun je unuk Aleksandar (32) koji je u napadu teško ranjen. Prema poslijednjim informacijama, on se nalazi u bolnici.

Ubistvo dvije sestre Radunović

Nažalost, sudbinu porodica Martinović i Drecun dijele i dvije sestre koje su živjele u istoj ulici. Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51) usmrtio je silazeći niz ulicu.

Borilović, opasan sa dva redenika metaka i puškom u ruci, ubio je i komšiju Milana Mitrovića (37), kuma porodice Martinović, ali i svog ujaka Gorana Đurišića (54), koji je pokušao da ga zaustavi.

Masakr u Cetinju: Ubijeno 11 osoba, povrijeđeni hitno hospitalizovani

U suludom napadu čiji motiv nije poznat, masovni ubica sa Cetinja ranio je još četvoro komšija – Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Benedetto uradio šakom u glavu saigrača na poluvremenu, policija utrčala u svlačionicu

Benedetto uradio šakom u glavu saigrača na poluvremenu, policija utrčala u svlačionicu

Prežgana supa

Prežgana supa