in

Svjetski poznati glumci stigli u Sarajevo, pa oduševljeno poručili: ”Ovo je najzabavniji grad na svijetu”

Slatka-Tajna.Eu

Sarajevo film festival i ove je godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine okupio brojna poznata glumačka imena, a osim domaćih i regionalnih zvijezda, stigli i svjetski poznati glumci.

Jedan od njih je i glumac Jesse Eisenberg koji je u Sarajevu dobio i prestižnu nagradu, a pozitivne dojmove o gradu odmah je podijelio.

Jesse je od Festivala dobio nagradu ”Počasno Srce Sarajeva” uoči projekcije ”Nakon što spasiš svijet”, njegovog prvog filma kom je bio redatelj.

Za bosanskohercegovačke medije Jesse je podijelio i dojmove o gradu.

”Osjećam se kao da sam ovdje bio prije mjesec dana, a zapravo sam bio u Sarajevu prije 10 godina. Jednostavno, osjećam se kao da nije prošlo toliko vremena, jer se ovog grada tako izrazito sjećam i obožavam ga”, rekao je.

”Najprije sam uzbuđen što sam u ovom nevjerojatnom gradu, a drugo počašćen sam što će na Sarajevo Film Festivalu biti prikazan moj film”, ispričao je.

Eisenberg je ispričao i kako je nedavno supruzi govorio o Sarajevu.

”Ovo je najzabavniji grad na svijetu i oduševljen sam što sam ponovno tu. Baš sam govorio svojoj supruzi, još davno, moramo doći u Sarajevo, i tako sam sretan što je i ona konačno ovdje. Veselim se svemu što ćemo vidjeti u Sarajevu tokom ovog posjeta”, rekao je.

Na filmskom festivalu dočekali su ga brojni obožavatelji, a s iščekivanjem su ga dočekali i organizatori festivala od kojih je dobio brojne pohvale, ali i dobre kritike za svoj redateljski debi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Osim Eisenberga, u Sarajevu trenutno boravi i proslavljeni danski glumac Mads Mikkelsen. Okupljenima je poručio kako nikada nije kasno započeti glumačku karijeru, a onima koji se odluče na taj korak prenio je kako je jedno od njegovih pravila držati se scenarija poput Biblije.

Na Sarajevo film festivalu uručena mu je počasna nagrada ”Srce Sarajeva” za ukupni doprinos filmskoj umjetnosti, a tim je povodim pred oko tri hiljade gledatelja prikazan i film “Lov” u režiji Thomsa Vinterberga u kojemu danski glumac igra naslovnu ulogu odgajatelja u vrtiću, nepravedno optuženog za zlostavljanje djece.

(express/dnevnikhr)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pogledajte kako je fenomenalna Lana izborila novo finale (VIDEO)

Perković prestupila u prvoj seriji, Tolj zasad šesta