in

IGRALA KĆERKU MILENE DRAVIĆ U FILMU NIJE LAKO S MUŠKARCIMA: Nakon filma odbila sedam uloga, evo kako izgleda danas

Slatka-Tajna.Eu

Većina se sjeća čuvenog filma “Nije lako s muškarcima” u kom su glavne zvijezde bili Milena Dravić i Ljubiša Samardžić, ali posebnu pažnju privukle su mlade glumice koje su igrale njene kćerke – Branka Katić, Dubravka Mijatović i Ana Simić.

O Ani Simić se veoma malo zna.

Život ju je odveo u pozorište i, prema njenim riječima, svjesno je odbijala da glumi određene uloge. 

  • Pomislim često koliko sam imala sreće da radim taj film. Opet, bila je slučajnost, bila sam debitant. Imala sam prije toga malu epizodu u “Tesnoj koži”, odakle su me nagovorili da idem na Akademiju, to nisam uopšte planirala.

Onda se desio film “Nije lako sa muškarcima”, a to je bio prvi film Miše Vukobratovića. Napravio je veliku audciju u studiju Mike Aleksića i tako sam dobila ulogu. To su također bile prve uloge Branke Katić i Dubravke Mijatović- prisjetila se Ana Blic kako je izgledao trenutak kada je dobila ovu ulogu, ali je otkrila i da je zbog toga umalo bila izbačena sa Fakulteta dramskih umjetnosti.

  • Meni je to bilo fenomenalno iskustvo, bila sam jako mlada, a glumila sam sam Milenom Dravić, Ljubišom Samardžićem, a opet je to bila velika uloga. Imala sam 18 godina, a bila sam druga godina Fakulteta dramskih umjetnosti. Bilo je vrlo čupavo jer moj profesor Minja Dedić nije dozvoljavao studentima da rade dok ne završe akademiju. Ja sam to uradila i on je to saznao iz novina da sam tog ljeta snimala i kad sam došla na fakultet, bilo je vrlo opasno. Naravno, oprostio mi je. Volio me, bila sam stvarno mlada, kao dijete od 16 godina sam upisala fakultet i to je pripisao mom pubertetu- ispričala je glumica.

Poslije te uloge, Ana je odbila čak sedam uloga, i koncentrisala se na rad u pozorištu.

  • Ja sam bila razmažena glumica poslije tog filma. Taj film je imao jedan standard i bio je pristojan i tačan u svakom smislu i mislila sam da svaki sljedeći film mora da bude toliko dobar, zahtjevan za glumu, pa sam ja onda malo i odbijala filmove. Sedam filmova sam poslije toga odbila. Igrala sam svašta i u Pozorištu na Terazijama, to su uglavnom mjuzikli i uživam u svakom projektu koji sada radim – iskrena je Ana.

Prema njenim riječima za savršen fizički izgled u 56. godini “krive” su konstantne probe koje ima u pozorištu na Terazijama. Posvećena je privatnom životu i svaki slobodan trenutak koristi kako bi ga provela sa porodicom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Express/Kurir)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PROŠLO JE DEVET MJESECI OD STRAŠNE TRAGEDIJE: Objava Jane Todorović kida srce

Partizan u 95. minuti do pobjede