in

U Krajini aplaudirali Baždareviću i Glavašu, a kapiteni oduševljeni igrom mladog Anesa Bajraktarevića

U Krajini aplaudirali Baždareviću i Glavašu, a kapiteni oduševljeni igrom mladog Anesa Bajraktarevića
Slatka-Tajna.Eu
U Krajini aplaudirali Baždareviću i Glavašu, a kapiteni oduševljeni igrom mladog Anesa Bajraktarevića

Gostovanje Humanih zvijezda BiH izazvalo je veliko zanimanje među ljubiteljima nogometa u Krajini.

Tako je bilo u Sanskom Mostu, u Bihaću, Cazinu i u posljednjoj utakmici u Bosanskoj Otoci. U sklopu sportsko zabavne turneje “Krajina je srce BiH”.

Publika je uživala u majstorijama Mehmeda Baždarevića, Vlatka Glavaša, Anela Hadžića, Avdije Vršajevića, Mladena Mladenovića, Darija Damjanovića, Enesa Jušića, Davora Černea, Amira Agića, Nedžada Žerića, Kemala Alispahića, Nedžada Kuruzovića, Halima Stupc, Ermina Bešića, Adija Arnautovića, Ermina Bešića, Jasmina Ramčića i drugih majstora “baluna”.

Briljirali su i “estradnjaci” Amir Kazić Leo, zatim Adnan Nezirov, Kemi Hasić, popularni “Meca”, Haris Dubica, Dževad Rahić Raha, Mirza Malkoč i bokserski as Mensur Peljto.

Pažnju krajiških nogometnih “kibica” privlačili su selektori, u odsustvu Fuada Muzurovića, legenda Hajduka Ivan Gudelj i iranski izbornik Dragan Skočić. Koji će, za koji mjesec, voditi reprezentaciju Irana na svjetskom prvenstvu u Kataru.

U Bosanskoj Otoci dugo će se prepričavati nastup Baždarevića i Glavaša. Njima su najviše aplaudirali. Zbog dolaska u Krajinu, ali i majstorija. Imali su šta pokazati. I Vlatko i Meša igrali su u ligama petice…

Zanimljivo da su i oni pljeskali svom suigraču, najmlađem akteru.

Petnaestogodišnji Anes Bajraktarević zasjenio je sve igrače. Trebao je simbolično nastupiti tri -četiri minute, a super talentirani Bajraktarević imao je najveću minutažu. Zbog spremnosti, ali i nogometnog umijeća. Dugo nismo vidjeli mlađeg igrača da igra tako zrelo. Kao Miralem Pjanić u njegovim godinama.

A tko je Anes Bajraktarević? Odakle je, otkuda u Otoci, u timu s Mešom, Glavašem, Jušićem, Kuruzovićem..?

Anes je s roditeljima provodio odmor u Cazinu. Bio je obični gledalac na utakmici s Krajinom, a u Bosansku Otoku je došao do klupe. Da uskoči ako zatreba. Već na zagrijavanju, “struka” Humanih zvijezda složila se da “mali može dati ruke”…

Ljevak, sjajne tehnike, izdržljiv, rastrčan, radio je po cijelom terenu. Dijete među “starcima” . Igrao je na boku, u vezi, išao naprijed. Fotoreporteri su zabiježili trenutak kada Meša na terenu daje upute talentiranom Anesu.

Bajraktarević je rođen 07.03.2007.godine. Trenutni mu je klub OSC Rosenhöhe Offenbach. Ranije je igrao za SG Rosenhöhe, Kickers Offenbach, Spvgg, Oberrad 05, Rot-Weiß Frankfurt…

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Najbolje se osjeća kao zadnji vezni i na lijevom boku. Visok je 1.73, igrački uzor mu je De Bruyne.

Anes želi postati…

– Profesionalni fudbaler. To mi je želja. I dres BiH- priželjkuje Anes.

Dugo će pamtiti ljetne ferije u Krajini.

– U Bosnu dolazimo svake godine na odmor i uvjek posjetimo neka nova i prelijepa mjesta. Tako da se radujem svakom dolasku u moju Bosnu.

Nastup u Bosanskoj Otoci za mene je jedno novo iskustvo. Bio sam malo uzbuđen i nervozan. Biti u društvu, igrati fudbal sa takvim legendama fudbala, kao što su bivši selektor Bazdarević, Gudelj, Glavaš i ostali je privilegija. Uspomena za cijeli život. I motiv više da se dokazujem i zaigram za Bosnu i Hercegovinu- otkrio je Anes svoje želje.

Anes danas ima sve. Znanje, potencijal, volju… Sada je sve do okruženja. Rad, rad i samo rad jedini je put do uspjeha!

A. P.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

US Embassy condemns ‘arrogant’ tone of FBiH President’s letter to HR Schmidt

US Embassy condemns ‘arrogant’ tone of FBiH President’s letter to HR Schmidt

Koje bolesti mogu da vas snađu ako spavate manje od šest sati

Koje bolesti mogu da vas snađu ako spavate manje od šest sati