in

HNK Mostar podržava mlade hercegovačke filmske kreativce / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru producira kratki igrani film radnoga naslova ”Škrge” redatelja Ilije Pujića i direktora fotografije Hrvoja Bazine. U ponedjeljak je pala prva klapa, a snimanje će trajati do subote. Riječ je o filmskom projektu koji je adaptacija pripovijetke Raymonda Carvera ”Toliko vode tako blizu kuće”.

Foto: PR / Detalji sa snimanja kratkog igranog filma Škrge

U filmu igraju članovi ansambla HNK Mostar Ana Franjčević, Ivo Krešić, Nikolina Marić, Ivan Skoko i Miro Barnjak, a u manjoj ulozi pojavljuje se i maloljetni Bartol Barnjak. U produkciji filma sudjeluje i mostarski Bonk studio.

Ilija Pujić je student druge godine režije na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a Hrvoje Bazina diplomant filmskog, televizijskog i multimedijskog oblikovanja na zagrebačkom veleučilištu VERN. Ovaj projekt je zapravo Pujićev završni rad druge godine studija, a Bazinin diplomski rad.

Foto: PR / Detalji sa snimanja kratkog igranog filma Škrge

”HNK Mostar nastoji, koliko god je to moguće u okviru financijskih i tehničkih mogućnosti, biti umjetnička platforma putem koje mladi, talentirani i obrazovani ljudi mogu razvijati svoj kreativni potencijal, biti u doticaju s najvišim standardima umjetničke profesije kojom se bave te se afirmirati kroz takve projekte”, kaže ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ilija Pujić je stipendist HNK Mostar, nekadašnji polaznik njihovog Dramskog studija mladih, a bio je angažiran i u repertoarskim predstavama HNK Mostar. Širokobriježanin Hrvoje Bazina je talentirani redatelj i direktor fotografije koji je prve filmske korake napravio u okviru edukativnih radionica širokobriješkog Mediteran Film Festivala.

Foto: PR / Detalji sa snimanja kratkog igranog filma Škrge

”Misija HNK Mostar je, između ostaloga, poticati i razvijati domaće snage kako bi kazališna, filmska i općenito kulturna scena Hrvata u BiH bila što jača i kvalitetnija. Ovaj projekt doprinosi toj misiji i jako je lijepo vidjeti visoku razinu kreativnosti, znanja i entuzijazma koji pršte iz ovih mladih ljudi.

Foto: PR / Detalji sa snimanja kratkog igranog filma Škrge

Pri tome ne mislim samo na Pujića i Bazinu, već na čitav tim ljudi, njih dvadesetak, koje je ovaj dvojac angažirao na volonterskoj bazi kako bi im pomogli na filmskom setu”, istaknuo je izvršni producent ovog projekta Josip Blažević.

Po produkcijskom planu film bi trebao biti završen početkom sljedećeg mjeseca.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

STRADALA JOJ JE I KARLICA: Oglasila se Sandra Rešić nakon saobraćajne nesreće

KRSTINJA TODOROVIĆ SE OGLASILA NAKON OPERACIJE UKLANJANJA KOŽE: Bolno iskustvo