in

Beč će od 2026. imati automatiziranu liniju podzemne željeznice / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijska prijestolnica će od 2026. sa novom linijom metroa U5 imati svoju prvu potpuno automatiziranu liniju podzemne željeznice. U sklopu priprema za potpuno automatski rad linije U5, trenutno je u toku modernizacija prethodne dionice rute U2 između Karlsplatza i Schottentora.

Na stanicama Karlsplatz, Museumsquartier, Volkstheater i Rathaus bit će postavljeno ukupno 144 peronskih paravan vrata i 16.000 kvadratnih metara staklenih površina.

“Ugradnjom prvih peronskih paravan vrata, postepeno se približavamo budućnosti bečke podzemne željeznice. Potpuno automatski rad javnog prijevoza značit će još više udobnosti i pouzdanosti za putnike u budućnosti”, rekao je član gradske vlade zadužen za javna poduzeća, Peter Hanke.

Foto: Johannes Zinner / Beč će od 2026. imati automatiziranu liniju podzemne željeznice

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Građevinski tim će u narednih nekoliko mjeseci postaviti ukupno 144 platformska vrata između stanica Karlsplatz i Rathaus. Kao priprema rubovi platforme su morali biti ojačani ili obnovljeni.

Sa automatiziranim radom vozovi će mogu voziti neometano i time još pouzdanije. Kada vlak stigne i zaustavi se direktno ispred velikih vrata perona, putnici vrata mogu otvoriti pritiskom na dugme za ulazak u vlak.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Smešni Video Klipovi – Milan tarot sve pogadja babi – KobajaGrande.com

Počeo Sarajevo Film Festival, počasno Srce Sarajeva za ukrajinskog režisera Loznicu