in

Za Vahu nema zime: Otkrivena cifra koju će mu Marokanci isplatiti

Slatka-Tajna.Eu

Halilhodžić je iz perspektive rezlutata radio fantastičan posao u Maroku, ali je evidentno da nikada nije bio prihvaćen na pravi način od strane tamošnje javnosti.

I marokanski mediji nisu bili nakloni 69-godišnjem treneru što je svakako bila otežavajuća okolnost za proslavljenog bh. asa.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Stroga disciplina i metode koje je primjenjivao Vaha se nisu dopadale najvećim zvijezdama s kojim je vrlo često ulazio u konflikt.

I pored svih prepreka Halilhodžić je uspio odvesti Lavove Atlasa na Svjetsko prvenstvo poslije čega je krenula hajka na njega. Iz dana u dan se spominjalo kako mu prijeti otkaz.

Situacija posljednjih sedmica je bila mirna, međutim u četvrtak je stigla prava bomba – Halilhodžić i Maroko su sporazumno raskinuli ugovor.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Sporazumni raskid saradnje znači da Vahi pripada određeni iznos na ime otpremnine i ta cifra je sve osim mala.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Naš najbolji stručnjak je sa FS Maroka imao ugovor do jula 2023. godine i prema nekim informacijama na ime odštete pripast će mu čak 3 miliona eura.

Kada je u maju bila aktuelna priča o odlasku Vahe s klupe tada se spominjao iznos od 4 miliona eura. U međuvremenu ta cifra je spala za milion.

Inače, prema nepotvrđenim informacijama Vaha je na mjesečnom nivou zarađivao oko 85.000 eura mjesečno. Na klupi Lavova Atlasa je sjedio od augusta 2019. godine.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

RAT UŽIVO: Medvedev prijeti – ‘Nuklearne elektrane postoje i u EU. I tamo su moguće nezgode’

STRAHUJU ŠTA JE SLJEDEĆE: Tamara Đurić odvela kćerku na masažu i zgrozila javnost