in

Produženi vikend pred nama, očekuju se gužve

Produženi vikend pred nama, očekuju se gužve
Slatka-Tajna.Eu
Produženi vikend pred nama, očekuju se gužve

Gužve na Jadranskoj magistrali

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Zbog prometnih nesreća na Jadranskoj magistrali obustavljen je promet na predjelu Vidikovac u Dubrovniku, kao i dionica Komin-Opuzen, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Prometna policija kod Dubrovnika regulira obilazak kroz Dubac, Brgat Komolac, Sustjepan, a zbog druge nesreće kroz Rogotin, Komin, Krvavac, Kulu.

Na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Gornja Ploča u smjeru Zagreba zbog vozila u kvaru promet se vodi po dvije prometne trake i vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Svete Marije Magdalene zbog vjetra je zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Zbog jakog vjetra na dionici autoceste A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h.

Kolnici će biti mjestimice mokri i skliski u drugom dijelu dana u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima te na sjevernom Jadranu, ponajprije u Istri.

Zbog jake bure na Jadranu, a podno Velebita povremeno i s olujnim udarima, iz HAK-a očekuju promjene u cestovnom i pomorskom prometu.

Prometna prognoza za produženi vikend

Na početku drugog, za neke i produženog, vikenda u kolovozu slavimo blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza koji se obilježava u većini europskih država. S obzirom da je blagdan u ponedjeljak, ujedno i neradni dan za većinu, mnogi će otputovati na kraći odmor zbog čega pojačan promet očekujemo već od popodnevnih sati u petak 12. kolovoza, na važnijim cestovnim pravcima u smjeru juga.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Subotnje će jutro biti također prožeto vrlo jakim prometom u smjeru juga. Među opterećenije prometnice koje smo prethodno spomenuli, dodali bismo i zagrebačku obilaznicu A3 gdje su mogući povremeni zastoji od Jankomira i Velike Kosnice prema Lučkom.

Za nedjelju očekujemo pojačan promet prema jugu u jutarnjim satima, pa onda prema unutrašnjosti od poslijepodneva prema kraju dana. Dužih čekanja ne očekujemo. U posljednje vrijeme ona se više očekuju ponedjeljkom u oba smjera.

Tijekom ponedjeljka 15. kolovoza, vjernici iz Hrvatske, pohodit će mnogobrojna marijanska svetišta u Sinju, Krasnu, na Trsatu u Rijeci, u Aljmašu i Mariji Bistrici u kojima očekujemo pojačan promet i gužve već od ranih jutarnjih sati. Vozače upozoravamo na mnogobrojne hodočasnike pješake kojih će na našim cestama biti tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, ali i ranojutarnjih sati u ponedjeljak.

Krajem dana se očekuje pojačan promet prema unutrašnjosti. Posebno prema graničnim prijelazima sa Slovenijom, na izlasku iz zemlje, te sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, također na izlasku iz zemlje. Ulazak u Hrvatsku također može biti pojačan iz Srbije i BiH, navode u HAK-u. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Trgovački lanci gase svjetla i skraćuju radno vrijeme radi štednje energije

Trgovački lanci gase svjetla i skraćuju radno vrijeme radi štednje energije

Ovo su potencijalni kandidati za klupu Partizana

Ovo su potencijalni kandidati za klupu Partizana