in

Novajlija u ligi poručuje: Bit ćemo osvježenje za bh. nogomet

Novajlija u ligi poručuje: Bit ćemo osvježenje za bh. nogomet
Slatka-Tajna.Eu
Novajlija u ligi poručuje: Bit ćemo osvježenje za bh. nogomet

Da Stupčanica ne misli plesati samo jedno ljeto u Prvoj ligi govori i njihov pripremni period. Pripreme su poceli 2. jula u Olovu, a onda su otišli na Zlatibor, gdje je ekipa odigrala i nekoliko pripremnih utakmica.

Tamo su se zadrzali jedanaest dana, nakon čega slijedi povratak u Olovo gdje ekipa odradjuje finalni dio priprema.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Stupčanica je doživjela i nekoliko promjena u svom sastavu. Pojačali su se Žuti iz Olova te time pokazali kako ozbiljno shvataju svoje protivnike. Bilo je i odlazaka, ali se može reći da je kostur ekipe sačuvan.

Ekipu su napustili iskusni Sanel Sokolar i Mirsad Salibašić, ali oni ostaju u klubu na drugim pozicijama. Ekipu su također napustili Dženan ĆosiĆ, Semir Mašić, Senad Merdan, Haris Kljajić i Adnan Dedić.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Novajlija u Prvoj ligi je pojačan Nikolom Miličevićem koji je došao na posudbu iz Željezničara. Mladi golman je proteklu sezonu proveo na posudbi u Bratstvu, a na sebe je skrenuo pažnju u mlađim kategorijama tima s Grbavice. 

Još jedan igrač je stigao na posudbu, a to je stameni stoper Sarajeva Hamza Bešić. On je karijeru gradio na posudbama u Goraždu, Olimpicu i BFK Si Bau. U bordo dresu upisao je i dva nastupa u Premijer ligi.

Opis nije dostupan.

Novajlija je još jedan Bešić, Adi. Polivalentni veznjak je stigao iz kakanjskog Rudara, a igrao je još za visočku Bosnu.

Vezni red je pojačao i Dejan Jolović koji je došao iz Goražda. Igra na poziciji defanzivnog veznog, a u karijeri je još nastupao i za Slaviju i Zvijezdu. Već na pripremama je skrenuo pažnju na sebe i pokazao da će biti jedna od uzdanica Stupčanice u narednoj sezoni.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Golmansku poziciju je pojačao i mladi Nedim Ligata. On dolazi iz ekipe Unisa i na njemu je da opravda povjerenje koje mu je ukazano od strane struke.

Konkurenciju na bekovskim pozicijama je pojačao mladi Kenan Kapetanović. On dolazi iz ekipe Vareša i pravi je dragulj, s obzirom na to da ima tek 16 godina.

Dobro poznato ime u Prvoj ligi, napadač Safet Ibrahimović također je član Stupčanice. U karijeri je nastupao za Budućnost iz Banovića i za Stupčanicu u koju se vraća nakon kraće pauze.

Veznjak Anes Imočanin dolazi iz ekipe Jedinstva. Osim u Bihaću, Imočanin je igrao i u Travniku te ima iskustvo igranja u Prvoj ligi. Ekipi je priključen i Hasan Mahmutović. “Cale”, kako ga svi od milja zovu je prošao mlađe kategorije Stupčanice gdje je bio jedan od najboljih strijelaca.

“Po prvi put u Olovu će se igrati Prva liga Federacije i to je svakako veliki uspjeh. Prošle sezone smo izborili promociju u viši rang i time ostvarili historijski uspjeh. Svjesni razlike u kvaliteti izmedju Druge lige i Prve lige, pojačali smo ekipu kako bi bili što konkurentniji. Ambicije u debitanskoj sezoni su očuvati prvoligaški status i izboriti što bolji plasman, promovisati što više mladih igrača, te poboljšati infrastrukturu na našem stadionu Danac. Imamo respektabilnu ekipu koja će igrati napadački i lijepo za oko i obećavam da ćemo bizi osvježenje u bh. nogometu”, istakao je Damir Gradaščević, jedan od trenera u Stupčanici i neko ko je veoma zaslužan za ovaj historijski uspjeh.

Opis nije dostupan.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U petak većinom oblačnije i svježije, ponegdje pljuskovi, jaka bura

U petak većinom oblačnije i svježije, ponegdje pljuskovi, jaka bura

DARKO LAZIĆ PROGOVORIO O MILJANINOM STANJU: Ovo nikako nije smjela da uradi, otkrio  kako se on oporavio

DARKO LAZIĆ PROGOVORIO O MILJANINOM STANJU: Ovo nikako nije smjela da uradi, otkrio kako se on oporavio