in

Ruska ambasada poručila Bećiroviću na FB: Dobrodošli u tim “ruskih igrača u BiH”

Ruska ambasada poručila Bećiroviću na FB: Dobrodošli u tim “ruskih igrača u BiH”
Slatka-Tajna.Eu
Ruska ambasada poručila Bećiroviću na FB: Dobrodošli u tim “ruskih igrača u BiH”

Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini oglasila ne Facebooku, tačnije na objavi SDP-a o izjavama Denisa Bećirovića i porukama koje je uputio Izraelu i Rusiji. Ruska ambasada je svoju poruku Bećiroviću ostavila u komentaru.

Bećirović je u saopštenju poručio ambasadorima Rusije i Izraela da “nema demokratske alternative ulasku BiH u NATO i EU”. Prozvao je i ruskog ambasadora.

“On je dodao da ambasadoru Rusije mora biti jasno da je strateško vanjskopolitičko opredjeljenje Bosne i Hercegovine punopravno članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u te da diplomatski licemjernim tvrdnjama o ‘vijekovnim prijateljskim vezama’, a i na bilo koji drugi način, ne može utjecati na opredjeljenje bosanskohercegovačkih vlasti, a to su  članstvo u EU i NATO-u”, navodi se u saopštenju SDP-a koje je podijeljeno na Facebooku.

Među komentarima ukazao se i komentar zvanične Facebook stranice Ambasade Rusije u BiH:

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Poštovani gospodine Bećiroviću, Želimo Vam puno uspjeha u Vašoj djelatnosti. Dobrodošli u tim “ruskih igrača u BiH”. S poštovanjem, Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini”.

Izvor : Facebook

Na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavili su i saopćenje u kojem spominju i BiH.

“Sa zadovoljstvom konstatiramo pozitivne promjene u političkoj liniji međunarodne zajednice po pitanju konstruktivne saradnje sa Ruskom Federacijom te svjedočimo postepenoj reviziji zapadnog pristupa ranije uvedenim antiruskim sankcijama. U Istanbulu je 22. jula potpisan paket dokumenata za rješavanje problema isporuke hrane i đubriva na svjetska tržišta. Između ostalog, zaključen je Memorandum o olakšavanju ruskog izvoza između UN-a i Rusije, u skladu s kojim, prema riječima generalnog sekretara Konferencije Ujedinjenih naroda o trgovini i razvoju izvoza Rebece Grynspan, „UN radi na uklanjanju prepreka za izvoz hrane i đubriva iz Rusije“. Naravno da su ovakvi napori Organizacije da se olakša trgovina sa Rusijom pohvalni, ali isti bi bili suvišni kada bi zemlje, koje su svojevremeno masovno uvodile sankcije Rusiji, na početku detaljno analizirale posljedice svojih koraka. Antiruska ograničenja imala su mnogo razorniji učinak na svjetske procese nego što su njihovi autori očekivali. Nije da su samo stradale evropske zemlje koje su podržale sankcije, već je kao rezultat smanjenja trgovine s Rusijom i blokiranja uobičajenih trgovačkih ruta, od strane Zapada umjetno stvorena prehrambena kriza u drugim regijama, kao što, naprimjer, u Africi i na Bliskom istoku, što zauzvrat usporava ekonomski razvoj širom svijeta. Odjeci ove kratkovide politike osjećaju se u Bosni i Hercegovini. Rusija je otvorena za konstruktivnu saradnju sa svima koji su zainteresovani za ravnopravan dijalog”, poručili su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Red Bull Cliff Diving ovog vikenda u Oslu, Mostar sve bliže / Bljesak.info

Red Bull Cliff Diving ovog vikenda u Oslu, Mostar sve bliže / Bljesak.info

Glumac Miloš Timotijević morao da potraži stručnu pomoć! – Film – Region – Vesti – Svet Plus

Glumac Miloš Timotijević morao da potraži stručnu pomoć! – Film – Region – Vesti – Svet Plus