in

U toku javni uvid: Šta predviđa projekat “Green Building Resort” Poljine

Slatka-Tajna.Eu

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 20. redovnoj sjednici, održanoj 28. jula 2022. godine donijelo Nacrt Regulacionog plana “Green Building Resort” Poljine, izrađen u skladu sa Odlukom o pristupanju izradi Regulacionog plana “Green Building Resort”.

Kako nalažu zakonske norme predviđeno je organizovanje javnog uvida u Nacrt plana i javne rasprave (učešće javnosti) u trajanju od 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Općine Centar Sarajevo.

U navedenom periodu svi zainteresirani subjekti i javnost mogu dostaviti svoje sugestije ili primjedbe u pisanoj formi na Protokol Općine Centar – Službi za prostorno uređenje i investicije, putem Mjesne zajednice „Šip“, kao i elektronskim putem na mail: selma.islambegovic@centar.ba ili eldina.sehovic@centar.ba

Spomenuto zemljište je u vlasništvu kompanija “Green Building d.o.o. Sarajevo”, a kao njen vlasnik naveden je Muhidin Šehović, o čemu je portal Akta.ba ranije pisao.​

Investitor gradi stambeni kompleks, odnosno kondominijum, Green Building Resort Poljine, stanove u novogradnji, zatvorenog tipa, ograđen i pokriven video nadzorom, sa bazenom i fitness & spa centrom, po principu “zelena izgradnja”, sa sistemom “smart house”.

Kao prednost objekta navode blizinu buduće Prve transferzale. Planirani završetak prvog stambenog objekta je oktobar 2022.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Objekti sadrže po osam stanova sa zasebnim ulazima kao i zajedničku garažu za cijelo naselje sa vanjskim liftom. U sklopu stambenog kompleksa, planiran je bazen 15×6m, fitness centar, spa centar, šadrvani, park sa dječijim igralištem.

green building poljine

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Skandinavski talasi su hit frizura ovog ljeta, napravite je sami

Ne ulazi se u Ligu šampiona lako, biće vruće