in

Spas u 30 sekundi: Potez s kojim ćete trenutno olakšati napetost u vratu

Spas u 30 sekundi: Potez s kojim ćete trenutno olakšati napetost u vratu
Slatka-Tajna.Eu

Hronično držanje glave prema naprijed jedna je od posljedica modernog, sjedilačkog načina života. Takav položaj glave stvara ogroman pritisak na mišiće vrata te nepovoljno utječe na cjelokupno držanje tijela.

Zbog neprirodnog položaja glave prema naprijed prednji mišići vrata su slabi, a stražnji mišići skraćeni i zgrčeni. Cijenjeni kiropraktičar dr. Alan Mandell iz Floride osmislio je niz jednostavnih vježbi s kojima sami sebi možemo pomoći, ublažiti bol, ukočenost te poboljšati kvalitetu života.

Hronično držanje glave prema naprijed utječe na brojne mišiće u vratu te uzrokuje njihovo grčenje, slabljenje i nadraženost. Ova tehnika smišljena je za otpuštanje tih dubokih zgrčenih mišića i pruža trenutno olakšanje, objasnio je dr. Mandell u opisu videa u kojem je pokazao izvođenje ove tehnike koja se sastoji od tri koraka te traje ukupno 30 sekundi.

Tehnika olakšavanja napetosti u vratu u tri koraka:

  1. Desnu ruku položite na lijevu stranu ključne kosti i istežite lijevu stranu vrata pet sekundi, naginjući vrat na desnu stranu. Opustite. Zatim lijevu ruku položite na desnu stranu ključne kosti i istežite desnu stranu vrata pet sekundi, naginjući vrat na lijevu stranu. Opustite.
  2. Isprepletite prste na stražnjoj strani vrata i deset sekundi gurajte glavu prema nazad držeći je ravno, odnosno ne podižući i ne spuštajući bradu. Dok to radite imat ćete osjećaj povlačenja na početku lubanje, kao i to da se mišići na prednjoj strani vrata stišću. Opustite.
  3. Stavite ruke na vrat, odmah ispod lubanje te podignite rukama lubanju i gurajte glavu prema nazad s lagano podignutom bradom. Držite taj položaj deset sekundi. Opustite.

Kako kaže dr. Mandell, već nakon prvog izvođenja ove vježbice osjetit ćete znatno poboljšanje, vrat će biti pokretljiviji, a mišići opušteniji i slobodniji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Ovu vježbu možete izvoditi kad god osjetite potrebu, ali u 30 sekundi trebali biste osjetiti rezultate, poručuje kiropraktičar.

The post Spas u 30 sekundi: Potez s kojim ćete trenutno olakšati napetost u vratu appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sandra Čaprić puštena na kućno lečenje ali ima nenormalne bolove! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

Sandra Čaprić puštena na kućno lečenje ali ima nenormalne bolove! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

SPAS OD BANKROTA: Turska traži depozit od 20 milijardi dolara od Saudijske Arabije

SPAS OD BANKROTA: Turska traži depozit od 20 milijardi dolara od Saudijske Arabije