in

Ako želite da se rashladite kada je vruće popijte čaj

Slatka-Tajna.Eu

Kada je vrijeme toplo, jako je bitno unosti dovoljnu količinu tečnosti i pokušati da ne pregrijete tijelo na suncu. Bez obzira što u trenutku kada vam je vruće sve što želite je hladni napitak ili možda sladoled, ovo i nije tako dobra ideja.

Naime, kada popijete i pojedete nešto hladno, vaše tijelo počinje da se zagrijava da bi nadoknadilo razliku u temperaturu, dok kad popijete nešto toplo dolazi do suprotnog efekta.

Ovu su još neki od benefita šoljice toplog čaja.

Pomaže da se ohladite

Kada pijete čaj, više se znojite. Ova činjenica se vjerovatno mnogima neće dopasti, međutim znoj ima važnu funkciju-pomaže tijelu da se ohladi.

Pomaže u poboljšanju metabolizma

Većina azijskih naroda pije tople napitke uz obroke. To pomaže u apsorpciji vitamina i u borbi protiv zadržavanja viška vode u tijelu, te je dobro ovu naviku usvojiti.

Vrući čaj može poboljšati naš imuni sistem.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Sprečava probleme reproduktivnog zdravlja

Topli čaj podstiče zdrav protok krvi u tijelu i pozitivno utiče na menstruaciju, za razliku od hladnih koji mogu izaizvati menstrualne nepravilnosti.

Pomaže u gubitku težine

Čaj sadrži flavonoide. To su biljni pigmenti koji pomažu tijelu da brže i bolje razlaže masti. Takođe u mnogim vrstama čaja postoji kofein, koji nas tjera da se više krećemo.

(NovostiMagazin)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PRIZEMNE UVREDE NA RAČUN HANE MAŠIĆ: Bolje se u ogledalo pogledaj

Tribine Bilinog polja se pune: Veliki broj navijača stigao iz našeg glavnog grada