in

Započela rekonstrukcija travnjaka na stadionu „Asim Ferhatović Hase“

Slatka-Tajna.Eu

Danas su na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu u prisustvu predstavnika Općine Centar, Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i izvođača radova započeli radovi na rekonstrukciji travnatog terena.

Radi se o zajedničkom projektu pod nazivom „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“ čiju realizaciju finansiraju UEFA i NS/FS BiH sa 75% ukupne vrijednosti projekta, dok preostalih 25% je obezbijeđeno u budžetu Općine Centar.

Realizacija ovog projekta je započela na osnovu ugovora kojeg su početkom augusta ove godine potpisali načelnik Srđan Mandić, generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić i direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Ajla Alimanović.

Foto: Općina Centar

Potpisanim dokumentom se Općina Centar obavezuje da će od ukupne vrijednosti rekonstrukcije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“, od 2.487.405 KM, obezbijediti 549.197 KM, a ostatak sredstava u iznosu od 1.938.207 KM je obezbijedio Nogometni/Fudbalski savez BiH, dok Fudbalski klub Sarajevo ugovorom preuzima sve troškove održavanja terena u periodu od 10 godina.

Predstavnici Općine i Nogometnog saveza su istakli da je ovaj projekat važan preduslov kako bi nacionalna selekcija ponovo mogla igrati međunarodne utakmice na ovom terenu.

Kako je najavio predstavnik firme zadužene za postavljanje nove hibridne trave „Hellasod“ okončanje radova je planirano u roku od 45 dana što najviše zavisi od vremenskih prilika jer finalno postavljanje nove travne površine zahtjeva stabilne vremenske uslove. Kao podizvođači radova su odabrane domaće firme „Geokop“ i „Bosman“.

Osim na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ realizacija ovog projekta, prema uslovima krovne organizacije fudbala, je planirana na još 11 fudbalskih terena u Bosni i Hercegovini gdje će biti postavljena savremena hibridna podloga po UEFA standardima, prenosi Općina Centar.

Foto: Općina Centar

The post Započela rekonstrukcija travnjaka na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ appeared first on Sportske.ba.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SVE ZA LJEPOTU: Ljuba Perućica se podrgao tretmanu zatezanja lica

Kaja se oporavlja od raskida sa fudbalerom na jahti, a evo ko joj pravi društvo