in

RAT UŽIVO: Rusija nemilosrdno granatira sela na okupiranom jugu

RAT UŽIVO: Rusija nemilosrdno granatira sela na okupiranom jugu
12:00 Rusija traži saveznike, europska pomoć Ukrajini posustaje. Četiri su razloga za to

Sjedinjene Američke Države objavile su 8. kolovoza da je spreman do sada najveći paket vojne pomoći Ukrajini vrijedan čak milijardu dolara. Istovremeno najave nove vojne pomoći europskih država posustaju.

11:57 Zelenskij tražio od Zapada da Rusima zabrani ulazak, stigla reakcija Rusije

Kremlj je jutros reagirao na izjavu ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u kojoj je zatražio od Zapada da zabrani ulazak svim ruskim građanima.

11:40 Bjelorusija najavila održavanje vojnih vježbi

Bjelorusija je najavila da će tijekom kolovoza održati vojne vježbe. Podsjetimo, na teritoriju te države su se u veljači održavale zajedničke vojne vježbe nakon čega je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu.

Reuters izvještava da je bjelorusko ministarstvo obrane navelo da će se vježbe održati u dvije faze, prvo od 9. do 11. kolovoza u Bjelorusiji, a potom u bazi za obuku Ašuluk u Rusiji između 22. i 25. kolovoza.

11:20 Ukrajina: Rusija nemilosrdno granatira sela na okupiranom jugu

Rusija pokušava vratiti izgubljene pozicije u okupiranoj regiji Herson u južnoj Ukrajini, rekli su lokalni dužnosnici.

11:15 U napadu na istoku Ukrajine ubijeno troje ljudi

U regiji Donjeck na istoku Ukrajine su jučer tijekom napada poginule najmanje tri osobe, a 19 ih je ozlijeđeno.

Pavlo Kirlenko, guverner regije, rekao je da su smrtni slučajevi zabilježeni u Časovoju Jaru, Novoselivki Peršiji i Marinki.

“Trenutno je nemoguće utvrditi točan broj žrtava u Mariupolju i Volnovasu. Rusi će odgovarati za sve svoje zločine na našoj zemlji!”, kazao je Kirlenko.

Rusija je posljednjih tjedana intenzivirala napade na područje Donbasa dok pokušava preuzeti kontrolu nad Donjeckom i Luganskom.

10:20 Ukrajinski gradonačelnik: Rusi u Melitopolju su preživjeli noć iz pakla

UKRAJINSKI gradonačelnik Melitopolja u egzilu Ivan Fedorov kazao je da su ruske snage u Melitopolju proživjele noć iz pakla, dodajući da su stanovnici izvijestili kako su tijekom noći čuli oko 10 eksplozija.

“Za sada ne možemo točno imenovati mjesta eksplozija, ali znamo da ima mrtvih i ranjenih”, rekao Fedorov i dodao da se iz vojne baze diže dim.

“Danas smo pokazali da oružane snage Ukrajine neće napustiti Melitopolj i da će ga definitivno osloboditi zajedno s pokretom otpora lokalnog stanovništva”, kazao je gradonačelnik.

Fedorov je također odbacio ruske planove za referendum u okupiranim dijelovima regije Zaporižja, gdje se nalazi i Melitopolj, rekavši da su datum i format predloženog glasanja o pridruživanju Rusiji promijenjeni više puta “jer se zna kako nema podrške lokalnog stanovništva”.

10:15 Njemačko gospodarstvo će zbog rata u Ukrajini izgubiti 265 milijardi dolara

Njemačko će gospodarstvo izgubiti više od 265 milijardi dolara dodane vrijednosti do 2030. godine zbog rata u Ukrajini i visokih cijena energije, prema studiji Instituta za istraživanje zapošljavanja (IAB).

10:10 Rusija lansirala iranski satelit: “Neće se koristiti za nadziranje Ukrajine”

Jutros je u orbitu uspješno lansirana ruska raketa s iranskim satelitom. Američki dužnosnici zabrinuti su zbog novonastale suradnje na svemirskom programu između Rusije i Irana, strahujući da će satelit ne samo pomoći Rusiji pri nadzoru Ukrajine, već i omogućiti Iranu da prati potencijalne vojne ciljeve u Izraelu. 

 Rusija lansirala iranski satelitRusija lansirala iranski satelit10.20 Ukrajinske oružane snage u svom dnevnom izvještaju o procjeni ruskih gubitaka navode da je do sada ubijeno 42.640 ruskih vojnika, od kojih 300 u zadnja 24 sata. 

Image

09.20 U Hersonskoj oblasti Rusi pokušavaju vratiti izgubljene pozicije, javljaju ukrajinski mediji.

08.30 Sažetak izvještaja Glavnog stožera: Oružane snage Ukrajine neutralizirale rusku izvidničku grupu u Donjeckoj regiji.

Slika

08.00 Okupatori u Mikolajivskoj oblasti već su uništili više od 9.000 civilnih objekata, objavio je Glavni stožer ukrajinske vojske.

Slika

07.00 Uktrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je zapadne zemlje da zabrane ulazak svim građanima Rusije.

U intervjuu za Washington Post rekao je da bi najmoćnija sankcija protiv Rusije bilo zatvaranje granica,

“Rusi otimaju tuđu zemlju. Neka žive u svom svijetu dok ne promijene filozofiju”, kazao je Zelenski.

06.00 Snimka turskih BMC Kirpi MRAP-ova u Ukrajini nakon što ih je donirala Turska. Isporučuje se i oružje za postavljanje na vozila. Na početku snimka može se vidjeti ukrajinsko vojno osoblje.

Komentariši

Written by Redakcija

ŠALJE MU SRCA: Nataša Bekvalac zaintrigirala javnost dopisivanjem sa nepoznatim momkom

ŠALJE MU SRCA: Nataša Bekvalac zaintrigirala javnost dopisivanjem sa nepoznatim momkom

Bosanski Jackie Chan

Bosanski Jackie Chan