in

Posuški stećak klapi Morbin, a nagrada publike – Bura klapi Ferata KUDŽ-a Filip Dević / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Posuški stećak klapi Morbin

Klapa Morbin pobjednik je prve večeri u konkurenciji muških klapa na 8. Festivalu klapske pisme Posušje 2022!

U subotu navečer su na Trgu hrvatskih branitelja u konkurenciji osam muških klapa bili najbolji po ocjenama stručnog žirija. Posuški stećak u ruke im je uručila Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma  Parlamentarne skupštine BiH i kandidatkinja HNS-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Drugo mjesto osvojila je klapa Ferata KUDŽ-a Filip Dević. Nagradu im je uručio Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Treća klapa po izboru žirija bila je klapa Concordia a nagradu im je predala Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH.

Nagrada publike – Bura ove je godine otišla u ruke klape Ferata KUDŽ-a Filip Dević, koja iz Posušja ove godine nosi dvije nagrade, a uručila ju je Suzana Serdarušić ispred poduzeća KTM Brina.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


U iznimno jakoj konkurenciji nastupili su klapa Concordia, klapa Ero, klapa Grga, klapa Krijanca, klapa Ferata KUDŽ-a Filip Dević, klapa Morbin, klapa Valdibora i klapa Zvizdan.

U stručnom žiriju sjedili su maestro Joško Ćaleta, prof. Marko Rogošić, prof. Ivica Kaleb te prof. Terezija Kusanović.

U nedjelju će se održati druga večer, kad ćemo saznati koja će se od dvanaest ženskih klapa okititi titulom najbolje na ovogodišnjem festivalu.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SPREMAN NA SVE: Alem Bajrović pokazao pred kamerama u kakvoj je formi

I PITATE ME ŠTA MI JE: Janjuš završio u bolnici i detaljno opisao o čemu je riječ