in

KFC U BIH ODABRAO OVAKO PILETINU

KFC U BIH ODABRAO OVAKO PILETINU
Slatka-Tajna.Eu
KFC U BIH ODABRAO OVAKO PILETINU

Svjetski poznati lanac restorana brze usluge KFC koji uskoro otvara svoje prve restorane u BiH je za glavni sastojak svojih jela odabrao dobro poznatu piletinu Ovako, kao domaću kompaniju koja mnogo polaže na kvalitet i najviše svjetske standarde. U skladu sa visokim i zahtjevnim standardima franšize koje se odnose na kvalitet proizvoda, zdravstvenu ispravnost i sigurnost hrane, te dobrobit životinja, zatim HACCP standardom, a pogotovo u segmentu sigunosti hrane jer se radi sa svježom piletinom, brend Ovako je nakon implementacije dodatnih franšiznih procesa zajedno sa timovima iz KFC-a i kompanije Tastra (nosioca licence za BiH) odobren kao domaći proizvođač koji je zadovoljio sve uslove i visoke kriterije koje je postavljen od YUM korporacije, koja je vlasnik KFC brenda.

„Nakon prvih informacija o dolasku brenda KFC na tržište BiH bili smo opredjeljeni da upravo mi kao najveći proizvođač piletine u BiH budemo odobreni dobavljač i to se i ostvarilo. Iznimno nam je zadovoljstvo i čast biti partner KFC-a. Od samog osnivanja do danas polagali smo veliku pažnju kvalitetu naših proizvoda. Jedina smo kompanija u BiH koja je prošla rigorozne i striktne zahtjeve jednog od najvećih svjetskih lanaca brze hrane čiji je kompletan koncept baziran na pilećem mesu. Kao kompanija smo opredjeljeni da gradimo pouzdana partnerstva koja će rezultirati dodatnim vrijednostima i koja će omogućiti da našim kupcima uvijek ponudimo više“ – izjavila je  Emina Džafić Krpan, Marketing Direktor Akova Grupe.

KFC je specijaliziran za svježe prženu piletinu koja se čuva pod strogim uslovima i koja ne sadrži transmasnoće jer se piletina prži u ulju od mješavine ulja suncokreta i uljane repice u fritezama – koje je dokazano kao najzdravije za prženje hrane. Svježe pileće meso koje će KFC u BiH koristiti od strane Mesne industrije Ovako posjeduje Halal certifikat koji između ostalog dodatno standardizuje način dobijanja, obrade i pripreme proizvoda. Pored ovog certifikata, Akova Grupa posjeduje i HACCAP, ISO 9001, ISO 14 001.

„Ključni faktori kod izbora partnera su nam bili: kvalitet, zdravstvena ispravnost i sigurnost hrane, te dobrobit životinja. Sve smo to pronašli u Mesnoj industriji Ovako kao našem jedinom odobrenom dobavljaču svježeg pilećeg mesa u BiH. Mi smo prepoznali u Ovako kompaniji entuzijazam, profesionalnost i veliku predanost ispunjenju najvećih svjetskih standarda. Radujem se ovoj izuzetnoj saradnji i veliko mi je zadovoljstvo što će najveća mesna industrija u BiH stajati uz ovaj svjetski poznati brend.“ – izjavio je Mehmed Pozderac, direktor kompanije TASTRA koja je ekskluzivni nosilac KFC franšize za BiH. Kompanija TASTRA dijelom je Aptha korporacije, sastavljene od većeg broja kompanija, sa sjedištem u Bosni i Hercegovini.

 

Podsjećamo, kompanija Ovako je najveći proizvođač proizvoda od pilećeg mesa na domaćem tržištu. Veliku pažnju posvećuje kontrolisanoj proizvodnji „od jajeta do trpeze“ što samim proizvodima daje garanciju vrhunskog kvaliteta, sigurnosti i zdravstvene ispravnosti. Kroz provođenje dobre higijenske i proizvođačke prakse, HACCP i HALAL certifikatima kompanija OVAKO zaokružuje cjelokupni sistem kontrole od farme do stola.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nekadašnjem idolu bh. nacije se ukazalo svjetlo, ali izlaza iz tunela nema

Nekadašnjem idolu bh. nacije se ukazalo svjetlo, ali izlaza iz tunela nema

SAD predložile zakon za borbu protiv korupcije na Zapadnom Balkanu

SAD predložile zakon za borbu protiv korupcije na Zapadnom Balkanu