in

RAT UŽIVO: Tri broda s ukrajinskim žitaricama isplovila iz ukrajinskih luka

RAT UŽIVO: Tri broda s ukrajinskim žitaricama isplovila iz ukrajinskih luka
Slatka-Tajna.Eu
RAT UŽIVO: Tri broda s ukrajinskim žitaricama isplovila iz ukrajinskih luka

[{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/fzybhtcxoauhoug.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/fzybhtcxoauhoug.jpg”,”caption”:””,”bg”:”644f3e”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/fzxvn1rxgaanuwt.png”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/fzxvn1rxgaanuwt.png”,”caption”:””,”bg”:”22211b”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/fzxz6dwwyaaqjju.png”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/fzxz6dwwyaaqjju.png”,”caption”:””,”bg”:”38231c”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/fzyhldgwyaaxdnw.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/fzyhldgwyaaxdnw.jpg”,”caption”:””,”bg”:”57733f”},{“img”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/fzxq6wmxgaalwc1.jpg”,”full”:”\/img\/vijesti\/2022\/08\/fzxq6wmxgaalwc1.jpg”,”caption”:””,”bg”:”83b1d5″}]

10:45 Lavrov: Spremi smo sa SAD-om pregovarati o razmjeni zatvorenika

Rusija je jutros rekla da je spremna pregovarati o razmjeni zatvorenika s Washingtonom putem postojećeg diplomatskog kanala, dan nakon što je košarkaška zvijezda Brittney Griner osuđena na devet godina zatvora zbog kaznenog djela posjedovanja droge.

10:25 Ukrajina: 150 ruskih vojnika ubijeno je u posljednja 24 sata

Ukrajinsko ministarstvo obrane kaže da je dodatnih 150 ruskih vojnika ubijeno u posljednja 24 sata, čime su ukupni gubici ruskih vojnika porasli na 41.650.

Nije bilo moguće neovisno provjeriti ovu brojku, a procjene zapadnih obavještajnih službi pokazuju da bi ruske žrtve mogle biti otprilike upola manje.

 10:23 Tri broda s ukrajinskim žitaricama isplovila iz ukrajinskih luka

Tri broda s desecima tisuća tona žitarica napustila su ukrajinske luke, prema turskom ministarstvu obrane i novinskoj agenciji Reuters.

Dva broda krenula su iz Čornomorska, a drugi je isplovio iz obližnje Odese. Ukupno, prenosi Reuters, prevoze oko 58.000 tona kukuruza.

10.20 Tokom dana Rusi granatirali 8 regija, u Hersonskoj oblasti “gori” u svim sredinama, javlja Glavni stožer ukrajinske vojske.

09.30 U svom dnevnom obavještajnom izvještaju, ministarstvo odbrane Velike Britanije usredotočilo se na nuklearnu elektranu Zaporižja koja je pod kontrolom Rusije od marta.

Kaže se da dok ruske namjere za elektranu ostaju nejasne, “radnje koje su poduzeli u postrojenju vjerovatno su potkopale sigurnost normalnog rada elektrane”.

“Ruske snage vjerovatno djeluju u regijama uz elektranu i koristile su topničke jedinice stacionirane u tim područjima za gađanje ukrajinskog teritorija na zapadnoj obali rijeke Dnjepar”, navodi se.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ruske snage su vjerovatno koristile šire područje postrojenja, posebno susjedni grad Enerhodar, za odmor svojih snaga, koristeći zaštićeni status nuklearne elektrane kako bi smanjile rizik za svoju opremu i osoblje od noćnih ukrajinskih napada”, navodi se još u izvještaju.

08.30 Oružane snage Ukrajine već su eliminirale 41.650 okupatora , objavio je Glavni stožer ukrajinske vojske.

Slika

07.30 Oružane snage Ukrajine odbile su 4 neprijateljska napada u regiji Lugansk – Gaidai, javljaju ukrajinski mediji.

Slika

07.00 Ogromna eksplozija dok vojnici brigade TDF-a Dnipro raketom Javelin napadaju rusko borbeno vozilo pješaštva BMP 3 napunjeno municijom.

06.00 Rusija bi mogla pokrenuti ofenzivu na regiju Herson, rekao je ukrajinski general Oleksij Hromov

Rusija drži dijelove juga Ukrajine koje je zauzela u ranim fazama svoje invazije, ali Kijev planira pokrenuti veliku protuofenzivu i upotrijebiti sofisticirano zapadno oružje da pogodi ruske opskrbne linije i skladišta streljiva, izvještava Reuters.

Hromov je rekao da je Rusija dopremila veliku količinu oružja i opreme na sjeveroistok strateški važne južne regije Herson, čiji je veliki dio okupiran od strane Rusije.

“Moguće je da neprijatelj može ili hoće pokušati izvesti ofenzivne operacije duboko u naš teritorij kako bi preuzeo inicijativu i zaprijetio razvoju našeg uspjeha”, rekao je Hromov. 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TRBUŠNA PLESAČICA: Milica Todorović napravila šou!

TRBUŠNA PLESAČICA: Milica Todorović napravila šou!

SPOR IZ KOLONIJALNOG DOBA: Kako je Malezija završila dug od 15 milijardi dolara sultanovim nasljednicima

SPOR IZ KOLONIJALNOG DOBA: Kako je Malezija završila dug od 15 milijardi dolara sultanovim nasljednicima