in

HRT: Pobjeda danas sjaji diljem Lijepe naše

HRT: Pobjeda danas sjaji diljem Lijepe naše
Slatka-Tajna.Eu
HRT: Pobjeda danas sjaji diljem Lijepe naše

Pobjeda danas sjaji diljem Lijepe naše – od Dunava do Prevlake

Foto: Dnevnik / HRT

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježen je diljem Hrvatske. Za sve koji su dali život za domovinu održani su mimohodi, zapaljene baklje, položeni vijenci. 

Vrijeme prolazi, ali sjećanja ne blijede, osjećaji još uvijek snažni. Tata je ponosan što sam danas pod hrvatskom zastavom, u Kninu je svoju priču počela Alica Stančin, kći poginulog hrvatskog branitelja.

– Tata je bio ponosan kad sam ispravno donijela jaja s placa, a kamoli ovo. On je tu, ja znam da je tu i da je gore i da me gleda i sa mnom je, naglasila je Alica Stančin

Sjećanja ne blijede

Pobjeda danas sjaji diljem Lijepe naše – od Dunava do Prevlake.

Mimohodom od gradskog središta do spomen obilježja pukovniku Predragu Matanoviću obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Petrinji. Na pulskim je ulicama održan 10. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske zupanije.

Požega je također proslavila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti. Izaslanstvo Osječko-baranjske županije i predsjednik Odbora za branitelje, kao izaslanik gradonačelnika, položili su vijence i zapalili svijeće pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata Osječko – baranjske županije. 

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti proslavljen je i u Vukovaru. Pobjeda u Oluji prognanim je Vukovarcima 1995. probudila nadu da će se vratiti svojim domovima.

– Bila je to neizmjerna sreća, prisjetila se predsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata Svjetlana Želalija Kovačić. 

Obilježavanje Dana pobjede diljem Hrvatske počelo je jučer. Baklje u čast braniteljima zapaljene su na Trsatskoj gradini, Krčkom mostu i u Metkoviću na Lučkom mostu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zerina Hećo otkriva trikove za sexy izgled: Steznik za bujno poprsje

Zerina Hećo otkriva trikove za sexy izgled: Steznik za bujno poprsje

Procurile vrele fotografije iz kreveta: Tara u zagrljaju razgolićenog dečka

Procurile vrele fotografije iz kreveta: Tara u zagrljaju razgolićenog dečka