in

Danas su dva svijeta različita: Mitski duel 40-godišnjeg Maldnija i 27-godišnjeg Adriana

Slatka-Tajna.Eu

Paolo Maldini je jedan od najvećih fudbalera u historiji, isto je mogao postati i Adriano Ribeiro ali očeva iznenadna smrt mu je uništila karijeru.

Maldini i Adriano su nekoliko godina vodili žestoke bitke u milianskim derbijima, a posljednji međusobni duel imali su 15. februara 2009. godine.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nerazzurri su dobili meč sa 2:1, ali sa tog meča zauvijek će ostati upamćen duel 40-godišnjeg Maldinija i 13 godina mlađeg Adriana.

Kada je dobio jednu loptu Brazilac je napravio fintu te velikom brzinom ostavio Italijana iza sebe. Legendarni štoper nije imao vremena ni da reaguje.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Maldnija pamtimo po čuvenoj izjavi: “Ako sam prinuđen da napravim klizeći start, to znači da sam već prethodno napravio grešku”.

Ovaj put u duelu sa Adrianom nije imao priliku ni da napravi klizeći pošto je za njega Imperator jednostavno bio nedostižan.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku


Maldini nije odustao i do kraja akcije je pratio Adriana koji na kraju nije uspio zatresti mrežu jer je na golu Abbiati bio dobro postavljen.

Generalni dojam je i da je priroda učinila svoje jer se znatno mlađi Adriano oslonio na sirovu prirodnu snagu u ovom duelu pa Maldini nije imao šansi.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Skoro 15-ak godina kasnije dvojica sjajnih fudbalera su dva različita svijeta. Maldini je i dalje poprilično spreman i izgleda odlično za svoje godine.

Adriano je sušta suprotnost. Već u posljednjim godinama karijere je imao problema sa viškom kilograma, a ništa se nije promijenilo ni nakon odlaska u penziju.

Odao se imperator alkoholu, drogi i raskalšenom životu što je uticalo i na njegov fizički izgled, dok je Maldini nastavio da se vodi izrekom “u zdravom tijelu zdrav duh.”


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Koliko je bitan odabir saksije za uspješan uzgoj biljaka

Marko više ništa ne krije: Sin Dragane Mirković pokazao djevojku