in

Uvedene sankcije Putinovoj ljubavnici i bivšoj olimpijskoj prvakinji

Uvedene sankcije Putinovoj ljubavnici i bivšoj olimpijskoj prvakinji
Slatka-Tajna.Eu
Uvedene sankcije Putinovoj ljubavnici i bivšoj olimpijskoj prvakinji

Godine 2008. novine ruske novine Moskovsky Korrespondent objavile su da Putin planira da se razvede od svoje supruge Ljudmile i da se oženi Kabaevom. Oboje su odbacili priču. Ubrzo nakon toga, vlasti su ugasile spomenute novine, a Putin i Ljudmila su objavili da su se rastali pet godina kasnije.

U vrijeme kada je ruski predsjednik negirao da je povezan s Kabaevom, ona je prelazila iz uspješne sportske karijere u politiku.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Švicarske novine objavile su da je Kabaeva 2015. godine dobila dječaka u ekskluzivnoj klinici u blizini jezera Lugano, i još jednog dječaka na istom mjestu 2019. Ali Sunday Times i Wall Street Journal navode da je 2019. godine u Moskvi dobila blizance.

Nakon što je Rusija napala Ukrajinu, ona se poput mnogih s ruskom putovnicom našla na udaru sanckija SAD-a i zapadnoevropskih zemalja, ali s obzirom koliko je utjecajna, u aprilu je Vijeće za nacionalnu sigurnost Sjedinjenih Američkih Država, strahujući od daljnje eskalacije napetosti, odlučilo ukloniti njeno ime sa popisa sankcionisanih osoba.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nekoliko sedmica kasnije, Bloomberg je objavio popis dokumenata EU koji sadrže prijedloge za šesti paket sankcija, koje su trebale pogoditi Kabaevu. I pogodile su. A sada su to odlučile učiniti i Sjedinjene Države, koje su Kabaevoj također uvele sankcije.

Kao rezultat toga, sva imovina koju Kabaeva drži u Sjedinjenim Državama bit će blokirana.

Kabaevu, koja je 2014. bila jedna od onih koji su zapalili olimpijsku baklju na Olimpijadi u Sočiju, danas se sve manje promatra kroz prizmu njenih postignuća. Nakon završetka sportske karijere uključila se u politiku i sada otvoreno podržava agresiju Rusije na Ukrajinu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ukrajinci su jadna nacija koja ne pamti svoju povijest. Ali mi se svoje sjećamo. Sjećamo se i ponosimo se uspjesima mnogih Rusa”, rekla je Kabaeva krajem aprila.

Bidenova administacija je saopštila u utorak da su također uvedene sankcije za nekoliko drugih ruskih oligarha i milijardera, uključujući i Andreja Gurijeva, bivšeg senatora i osnivača ruske hemijske kompanije PhosAgro, koji posjeduje imanje Witanhurst. To je druga najveća rezidencija u Londonu nakon Buckinghamske palače.

Bijela kuća je u ponedjeljak objavila planove za slanje dodatnih 550 miliona dolara sigurnosne pomoći Ukrajini, uključujući streljivo za topnički raketni sustav visoke mobilnosti, koji pomaže ukrajinskim snagama da napadaju ciljeve s većih udaljenosti i da se na taj način odbrane od ruskih napada koji traju još od 24. februara.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Umiranje od smijeha

Umiranje od smijeha

Odličan trik za osvježavajuću limunadu idealnu za ljeto

Odličan trik za osvježavajuću limunadu idealnu za ljeto